NA SUĐENJU ZA UBISTVO RANKA RADOŠEVIĆA SASLUŠANI NEPOSREDNI OČEVICI ZLOČINA: Žene su vrištale, odjekivali su hici

Z.U.

06. 08. 2024. u 15:42

DVOJICA neposrednih očevidaca ubistva Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar 9.marta 2023.godine na benzinskoj pumpi u Rušnju, svedočila su danas u Višem sudu u Beogradu.

НА СУЂЕЊУ ЗА УБИСТВО РАНКА РАДОШЕВИЋА САСЛУШАНИ НЕПОСРЕДНИ ОЧЕВИЦИ ЗЛОЧИНА: Жене су вриштале, одјекивали су хици

Foto: Z. Jovanović

Svedok U.V naveo je da je tog jutra stajao pored stola na pumpi, da još nije stigao ni da sedne, kada su odjeknuli prvi hici:

- Mislio sam da su petarde, ali kada sam video reakciju drugih ljudi, zalegao sam iza neke fotelje. Sve se odigralo munjevito, za svega desetak sekundi, žene koje rade u kafiću su vrištale. Kada su prestali pucnji, malo sam sačekao, ustao i na nekoliko metara video telo. Tog čoveka nisam poznavao.

I drugi svedok,M.P, ispričao je detalje krvave sačekuše:

- Naručio sam kafu i nije prošao ni minut, začuli su se pucnji. Mislio sam da je oružana pljačka. Zalegao sam i počeo da puzim. Nisam video ko puca. Sve je trajalo vrlo kratko, možda šest ili sedam sekundi. Pucnji su se čuli prvo napolju, video sam Radoševića kada je utrčao u lokal, a onda su se pucnji čuli i unutra.

Prema rečima ovog očevica, on nije lično poznavao Radoševića, ali ga je redovno viđao,jer je gotovo svakodnevno svraćao u kafić na benzinskoj pumpi, da popije kafu.

Inače, jedan od optuženih, Luka Vučetić (26), koji se tereti da je sa Stefanom Zlatanovićem (28) iz Lebana učestvovao u likvidaciji, priznao je da je učestvovao u ubistvu. Zlatanović je,danas, najavio da će na sledećem ročištu da iznese odbranu. Do sada se branio ćutanjem, ali je, takođe, ponovio da neće odgovarati na bilo čija pitanja, jer nije prvi put pred sudom, i zna "kako ti odgovori mogu da budu izvrnuti".

Pored ove dvojice, Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu, za pomoć učinicoima teškog krivičnog dela, tereti Marka Pjanovića iz Brčkog i njegovu tadašnju devojku Azru Šabanović.

Prema naovodima optužnice VJT, dvojica optuženih za ubistvo su noseći hirurške maske preko lica ispalili nekoliko hitaca u Radoševića, koji je stajao ispred benzinske pumpe. Kada je pokušao da pobegne u kafić, za njim je prama optužnici utrčao Zlatanović i ispalio mu nekoliko projektila u leđa. Kada je žrtva pala, Zlatanović mu je, kako se sumnja, prišao i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak u glavu.

Nastavak suđenja zakazan je za 16.septembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A KADA SU MU REKLI... Ovako je Novak Đoković reagovao kada je čuo da mu je Rafael Nadal čestitao na olimpijskom zlatu