SUĐENJE MILOŠU SREBRIĆU ZA UBISTVO NA PUMPI: Sutra pripremno ročište

Z.U.

07. 08. 2024. u 17:23

PONOVLjENO suđenje Milošu Srebriću, zvanom Flekica, počeće sutra pripremnim ročištem u Višem sudu u Beogradu.

СУЂЕЊЕ МИЛОШУ СРЕБРИЋУ ЗА УБИСТВО НА ПУМПИ: Сутра припремно рочиште

Foto: P. Milošević/Fejsbuk/ilustracija

 On je optužen za ubistvo radnice benzinske pumpe Kristine Kaplanović (20), 25. maja 2017. godine u Velikom Mokrom Lugu. Provostepenom presudom oglašen je krivim i souđen na 30 godina robije, ali je Apelacioni sud naložio novo suđenje.

Do zločina je došlo oko 22.30 sati, tokom oružane pljačke, kada je devojka pogođena u glavu iz vatrenog oružja. Srebrić je uhapšen nekoliko mesci kasnije pod sumnjom da je on taj, koji je ubio radnicu pumpe.

Nakon što je pogodio devojku, ubica je pobegao u nepoznatom pravcu, bez plena, a u kasi je bilo svega 10.000 dinara pazara.U teškom stanju Kristina je prebačena u Urgentni centar,gde je preminula četiri dana kasnije.

Na izricanju prvostepene presude 2021. godine predsednica sudijskog veća je rekla da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva:

- Stradala je devojka od 20 godina, koja je došla u Beograd da uspe u životu i gradi svoj put, u čemu je sprečena, jer je radila to veče. Bez obzira što pištolj nije pronađen, bilo je dosta dokaza da ste izvršili ovo delo. Veštak Milan Kunjadić je svedočio da pištolj može da opali samo ako je repetiran. Krenuli ste u razbojništvo sa napunjenim pištoljem spremnim da opali. Iz snimaka i DNK nismo mogli da utvrdimo da ste to bili vi, ali ima drugih dokaza. Na suđenju niste pokazali ni žaljenje, ni kajanje, ni tugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJLUĐA UTAKMICA IKADA! Čudesna Srbija gubila sa 24 razlike, pa nokautirala Australiju i ušla u polufinale Olimpijskih igara!