SUD BIH O IZRUČENJU FATONOVOG POMAGAČA: Postupak protiv Zorana Miletića, uhapšenog posle zločina u Loznici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

21. 08. 2024. u 11:01

ZORAN Miletić, osumnjičen da je pomagao Fatonu Hajriziju, koji je, u Lipničkom Šoru, kod Loznice, ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića, pojaviće se sutra pred Sudom Bosne i Hercegovine, nakon čega će sudije doneti odluku da li će, po zahtevu iz Beograda, on biti izručen srpskom pravosuđu ili ne.

СУД БИХ О ИЗРУЧЕЊУ ФАТОНОВОГ ПОМАГАЧА: Поступак против Зорана Милетића, ухапшеног после злочина у Лозници

Foto: Printskrin

Miletića, koji je koristio još dva imena i prezimena i uhapšen je dan posle zločina u Loznici, u Srbiji očekuje devetogodišnja robija, jer je pravosnažno osuđen za trgovinu narkoticima, a sada se istražuje njegova uloga kao Hajrizijevog pomagača. U pritvoru Okružnog suda u Šapcu trenutno je i njegova supruga Ivana, koju je istraga takođe povezala sa zločinom u Lipničkom Šoru. Njen advokat Vladimir Terzić je potvrdio da joj je odlukom suda pritvor produžen za još 30 dana, a žalba odbrane na to rešenje je odbijena.

- Ako Sud BiH sutra odluči da moj klijent bude izručen Srbiji, sigurno je da ćemo se žaliti na tu odluku Apelacionom veću BiH - kaže Duško Tomić, Miletićev branilac.

Odluka suda će se naći u rukama ministra pravde BiH, koji ima konačnu reč u postupku ekstradicije, a upućeni ocenjuju da bi, u najboljem slučaju, Miletić mogao da bude izručen do kraja sledećeg meseca.

- Bez obzira na to što je Miletiću sada draže da ostane u BiH, sve je izvesnije da ga čekaju rešetke u nekom od zatvora u Srbiji - ocena je naših sagovornika, koji prate istragu.

Tutinac Mithat Hadžić, koji je uhapšen nakon što je Hajrizija dovezao od Preševa do Loznice, naveo je da mu je Faton tokom vožnje spomenuo da ide do hotela kod Marka Markovića, što je, zapravo, jedno od lažnih imena Miletića. Jedan Lozničanin, zbog istog imena i prezimena, ni kriv ni dužan, proveo je čitavu noć na saslušanju.

Tražio uslugu zbog starog duga

ZASAD nema zvaničnih informacija da li je slovenačka policija dostavila nadležnima u Srbiji dokumenta o saslušanju M. V. iz Ljubljane, koji je tražio od Miletića da pomogne Hajriziju, što je i uobičajeno, jer je istraga i dalje u ranoj fazi. Poznato je jedino da je M. V. saslušan u prisustvu advokata Milana Krstića i to zbog sumnje da ga je angažovao zatvorenik Valon Hodža, odnosno da je tražio od njega uslugu da "Faton bude propraćen bez problema kroz Srbiju". Hodža je to obrazložio rečima da je "dužan Fatonu, jer je njegovom bratu spasao život u prištinskom zatvoru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom