OTAC UROŠA BLAŽIĆA NEGIRAO KRIVICU: "Kriva je mračna sudbina, viša sila - mi smo ugledna porodica, a ne vukodlaci"

Tanjug

21. 08. 2024. u 14:03

RADIŠA Blažić, otac Uroša Blažića optuženog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, negirao je da je on doneo u kuću oružje kojim je masakr počinjen.

ОТАЦ УРОША БЛАЖИЋА НЕГИРАО КРИВИЦУ: Крива је мрачна судбина, виша сила - ми смо угледна породица, а не вукодлаци

Foto: N. Živanović

On je tokom suđenja tvrdio da nikad nije video oružje koje je pronađeno niti doneo to oružje.

Na pitanje kako se Uroš Blažić ponašao tog 4. maja, Radiša Blažić je rekao da se ponašao normalno i da ništa nije ukazivalo na to da će doći do toga.

- Ne mogu da opravdam sina, da mu je bilo šta urađeno pa da opravdam tako nešto. Malo dete je velika radost, veliko dete je velika žalost - rekao je on i dodao da će patnju i bol za ubijenima više on osećati nego "bilo ko tu".

On je dodao da mladića koji je ubijen, a sa kojim je bio na jednom veselju, sanja noćima i da će ga žaliti ceo život.

Radiša Blažić je naveo da je njegov sin trebalo da ubije njega, da mu olakša muke, kao i da nije kriva porodica za masakr, niti njegova supruga, nego je kriva "mračna sudbina, viša sila".

Pitanja optuženom je postavljao i glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu Ivan Konatar, a optuženi je tvrdio da nije sina učio da puca, da nije išao u lov i da nikad nije opalio metak pred njim.

Na pitanje da li je protiv njega vođen krivični i disciplinski postpak 1999. godine u Rumi zbog nestanka 11 bombi, Radiša Blažić je rekao da nije, dok je Konatar rekao da se to nalazi u spisima predmeta da je vojni tužilac pokrenuo postupak protiv njega zbog nestanka bombi.

Radiša Blažić je najpre 20 minuta pričao o svojoj karijeri, odnosno da je 41 godinu radio u Vojsci Srbije, kao i da su oni ugledna porodica, a ne "vukodlaci".

Prethodno je njegov sin izneo odbranu i priznao da je počinio masakr, dok je negirao da je njegov otac znao za oružje, tvrdeći da je sve sam nelegalno kupio.

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan