NASTAVLJA SE SUĐENJE UROŠU BLAŽIĆU: Danas svedoče članovi porodica ubijenih u Malom Orašju i Duboni (VIDEO)

Tanjug

22. 08. 2024. u 09:37

U SPECIJALNI sud u Beogradu stigli su članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca, gde danas treba da svedoče u nastavku suđenja Urošu Blažiću, optuženom za ubistva.

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ УРОШУ БЛАЖИЋУ: Данас сведоче чланови породица убијених у Малом Орашју и Дубони (ВИДЕО)

Foto: N. Skenderija

Oni su ušli u zgradu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu gde se suđenje održava, dok ovaj predmet sudi Viši sud u Smederevu.

Oštećeni su mahom imali na sebi crne majice na kojima je ispisan datum 4. 5. 2023. sa porukom „Živite”. 

Uroš i njegov otac Radiša Blažić, optužen zbog nelegalne nabavke i držanja velike količine oružja, svoju odbranu izneli su na jučerašnjem suđenju.

Tokom jučerašnjeg suđenja Uroš Blažić je prvi put javno izneo odbranu i priznao krivično delo, međutim, nije želeo da priča o ubistvima.

Pričao je o oružju i o svom ocu Radiši Blažiću, tvrdeći da mu nije on obezbedio oružje kojim je masakr počinjen i koje je pronađeno prilikom pretresa kuća.

On je iskoristio svoje pravo da ne odgovara na pitanja.

Radiša Blažić je u potpunosti negirao krivicu navodeći da on nikad nije video oružje koje je pronađeno i da ne zna odakle to oružje njegovom sinu.  

Drugooptuženi je odgovarao na pitanja advokata, sudije, punomoćnika oštećenih i tužioca, ali ga je sudija nekoliko puta upozorila da ne odgovara pitanjem i da ne remeti suđenje.

Viši sud u Smederevu koji vodi ovo suđenje, iz bezbednosnih razloga zaseda u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Pored današnjeg termina suđenje je zakazano i za sutra, kao i za septembar.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.

Njegov otac Radiša Blažić je optužen da je nabavio i držao oružje koje je pronađeno u njegovoj kući i kojim je počinjen masakr.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!