"METAK MU JE RAZORIO SRCE" Potresno svedočenje majke ubijenog Lazara: Prepoznala sam ga po beloj dukserici, bio je bez svesti i u krvi

Tanjug

22. 08. 2024. u 11:11

SVEDOČENjEM majke ubijenog mladića u Malom Orašju nastavljeno je suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca.

МЕТАК МУ ЈЕ РАЗОРИО СРЦЕ Потресно сведочење мајке убијеног Лазара: Препознала сам га по белој дуксерици, био је без свести и у крви

Foto: N. Skenderija

Ivana Milovanović, majka ubijenog Lazara Milovanovića, ispričala je da je tog 4. maja svog sina poslednji put videla kada ju je oko 13 časova dovezao na autobusko stajalište kako bi otišla na posao.

Oko 22.31 časova joj je sin poslao poruku da će je čekati kod tog autobuskog stajališta, međutim, kada se autobusom približila mestu, videla je policiju i mnogo ljudi.

- Čim sam izašla iz autobusa, pogledala u tom pravcu, prepoznala sam ga, imao je belu duksericu. On je već bio bez svesti i u krvi - rekla je ona i dodala da je pored njega i dalje živ bio Nemanja Stevanović, kom je rekla da se drži i da stiže pomoć.

Milovanovićeva je rekla da njen sin nije ni poznavao Blažića, a da je jedan od sedam metaka razorio srce njenom sinu.

Ona i njen suprug Milan Milovanović istakli su imovinskopravni zahtev i pridružili se krivičnom gonjenju.

Prvi je za govornicu izašao oštećeni Aleksa Đorđević, koji je ostao pri svom iskazu i naveo da se pridružuje krivičnom gonjenju i ističe imovinskopravni zahtev.

Odgovarajući na pitanje tužioca da li je pre događaja poznavao Blažića, Đorđević je rekao da ga nije poznavao i da misli da niko od prisutnih u Malom Orašju nije bio u sukobu sa njim.

Miroljub Milovanović, otac ubijenog Aleksandra Milovanovića, naveo je da ističe imovinskopravni zahtev od 100.000 evra po članu porodice.

Milan Pešić koji je tada ranjen takođe se pridružio krivičnom gonjenju i rekao da ističe imovinskopravni zahtev, a na pitanje tužioca rekao je da nije poznavao Blažića i nije bio u sukobu sa njim.

Prethodno je sudija pročitala molbu jednog punomoćnika oštećenih koji je predložio sudu da Jelena Ajdinović ne bude neposredno ispitana, jer je trudna i lekar je savetovao da se ne izlaže stresu.

Ajdinovićeva je inače bila putnica taksija u koji je Blažić nakon masakra ušao i uz pretnje bombom taksisti naredio da vozi.   

Međutim, punomoćnik oštećenih Stefan Stefanović se nije saglasio sa ovim predlogom uz obrazloženje da ima za nju pitanja.

Punomoćnici oštećenih su za još osam osoba tražili da zbog zdravstvenog stanja ne budu neposredno ispitani, što je sudija usvojila, dok će za Ajdinovićevu naknadno odlučiti da li će samo pročitati njen iskaz iz tužilaštva ili će je pozvati na suđenje radi dodatnog ispitivanja.

BONUS VIDEO: Uhapšena četvorka koja je planirala napad na policiju na protestu u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)