"U TOM TRENUTKU JE BIO SPREMAN NA SVE" Svedočenje taksiste kojeg je oteo Blažić: Rekao je - daj gas, držim osigurač od bombe

Novosti online

22. 08. 2024. u 11:53

DRAGOSLAV Antonović, taksista u čije vozilo je nakon masakra uleteo Uroš Blažić, a potom ga pod pretnjom ubistvom terao da vozi za Kragujevac, svedočio je danas u Specijalnom sudu.

У ТОМ ТРЕНУТКУ ЈЕ БИО СПРЕМАН НА СВЕ Сведочење таксисте којег је отео Блажић: Рекао је - дај гас, држим осигурач од бомбе

Foto: N. Živanović

Na pitanje da li mu je Uroš pretio pištoljem, taksista je odgovorio:

- Rekao je da je pištolj pao ispod sedišta i da nije mogao da ga nađe, čitao mi je preko telefona vesti. Rekao mi je šta mu otac radi, rekao sam mu da će imati problema njegov otac sada. Rekao mi je da ima 20 hektara zemlje. Rekao mi je da je ubio 20 ljudi. Meni nije rekao da je car ili kralj. Nisam mnogo slušao razgovor, ja sam razmišljao kako da se izvučem iz te situacije, kako niko da ne nastrada. Bio je vrlo uzbuđen kad je ušao, kasnije se smirivao. U tom trenutku je bio spreman na sve. Sam je rekao da je ubio 20 ljudi.

Uroš je rekao, kako kaže Dragoslav, da ima bombu kod sebe.

- Bio sam uplašen, nije mi bilo svejedno. Rekao mi je da ima bombu u vozilu. Govorio je kod te prve policijske kontrole, koja je bila posle rampe, "vozi, daj gas, držim osigurač od bombe". Dalje nije pretio, rekao je da nikome ništa neće da bude i da moramo da ga slušamo. Tražio je da mu dam 3.000, dao sam mu novac - izjavio je taksista.

BONUS VIDEO: PORODICE ŽRTAVA MASAKRA STIGLE U SUD: Na suđenju Urošu Blažiću danas svedoče oštećeni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Zašto ljudi pravdaju i brane počinioca masakra u Gimnaziji u Sanskom Mostu?