"DA LI SE SEĆAŠ KADA SI MOM SINU PROSUO MOZAK?" Otac ubijenog Marka se obratio Blažiću: Zakleo sam se...

Tanjug

23. 08. 2024. u 11:11

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu danas je svedočenjem članova porodica ubijenih i ranjenih nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona.

ДА ЛИ СЕ СЕЋАШ КАДА СИ МОМ СИНУ ПРОСУО МОЗАК? Отац убијеног Марка се обратио Блажићу: Заклео сам се...

Foto: D. Milovanović

Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića, istakao je da Uroš Blažić tada nije ubio samo njihovog sina, već celu porodicu, lozu i unuke.

Naglasio je da Blažić treba da odgovori na pitanje zašto je ubio i ranio ljude, a ne da priča kako je njegova porodica teško živela.

Mitrović se obratio Urošu Blažiću rečima: "Da li se sećaš kada si mom sinu prosuo mozak, ja sam mu se zakleo dok sam ga držao da ništa sveto nećete imati na ovom svetu".

Njegova supruga Olivera Mitrović ispričala je da se Marko Mitrović radovao što je postao ujak, jer se njihova starija ćerka samo četiri dana pre toga porodila.

Te noći se društvo okupilo u dvorištu, kako je rekla, između ostalog, i jer je njen sin postao ujak, a među njima je bila i njena mlađa ćerka.

Za smrt sina saznala je kada joj je ćerka ušla uplakana u kuću i rekla da je ubijen.

- Toliko se radovao bebi, a samo četiri dana je bio ujak, video je bebu samo 30 minuta - navela je ona.

Milomir Mijailović iz sela Dubona danas je ispričao da je 4. maja Uroš Blažić zastao ispred kuće, izvadio pištolj i počeo da puca na njega, majstora koji je popravljao ogradu, na Predraga Mijailovića i Jovicu Stevanovića.

Mijailović je naveo i da je Blažić na njega ispalio osam metaka, a da je na Stevanovića u dva navrata pucao jer je nakon ranjavanja kukao.

Pričajući o Urošu Blažiću, Mijailović je naveo da ga je, kada je bio dete, baba dovodila kod njega i da mu je optuženi uvek govorio "Deda Mile, spremi mi nešto da jedem, ispeci mi jaja".

Na kraju se Mijailović obratio Urošu Blažiću i poručio mu da je "preživeo njegovih devet metaka" i da će ga, iako ima 57 godina, kako je rekao, "sačekati".

Njegov brat Predrag Mijailović, koji je takođe ranjen, rekao je da je Blažić u njega ispalio dva hica.

Sudija je na početku današnjeg ročišta obavestila prisutne da je saslušanje Nemanje Ilića, koji je ranjen u masakru, odloženo za 11. septembar, odnosno sledeće suđenje, jer se on danas ne oseća dobro, što je i njegov otac Igor Ilić potvrdio za govornicom.

BONUS VIDEO: TRAGIČAN POŽAR U NOVOM SADU: Poginula šestočlana porodica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje