UŽAS U NIŠU: Silovao ćerku i napravio joj dete - preinačena kazna, umesto 9, robijaće 16 godina

J. Ć.

27. 08. 2024. u 17:12

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu Višeg suda i umesto na 9, osudio je na 16 godina Nišliju B. M. (52) koji je optužen da je više puta silovao ćerku staru 21 godinu i napravio joj dete.

УЖАС У НИШУ: Силовао ћерку и направио јој дете - преиначена казна, уместо 9, робијаће 16 година

Foto: I. Marinković/Profimedia/Ilustracija

B. M. je optužen da je prvi put počinio gnusno krivično delo još 2020. godine i to tek nakon što je njegova ćerka napunila 18 godina i postala punoletna. On je u aprilu ove godine bio osuđen u Višem sudu u Nišu na zatvorsku kaznu od devet godina i dva meseca. Na tu presudu Više javno tužilaštvo podnelo je žalbu tražeći veću kaznu za počinioca gnusnog događaja.

- Više javno tužilaštvo u Nišu izjavilo je dana 08.05.2024. godine žalbu protiv presude Višeg suda u Nišu od 19.03.2024. godine, kojom je okr. B.M. iz Niša, oglašen krivim zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ i produženog krivičnog dela silovanje iz čl. 178 st. 3 u vezi st. 1 KZ u vezi čl. 61 KZ, pa mu je sud za krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, a za produženo krivično delo silovanje iz čl. 178 st. 3 u vezi st. 1 KZ u vezi čl. 61 KZ utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 9 godina i 2 meseca – saopštili su u VJT Niš.

Usvajanjem žalbe Višeg javnog tužilaštva u Nišu preinačena je presuda Višeg suda u Nišu od 19.03.2024. godine, u delu odluke o krivičnoj sankciji, tako što je presudom Apelacionog suda u Nišu od 13.08.2024. godine optuženom za krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ utvrđena kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 6 meseci i za produženo krivično delo silovanje iz čl. 178 st. 3 u vezi st. 1 KZ u vezi čl. 61 KZ utvrđena kazna zatvora u trajanju od 15 godina, pa je okrivljeni osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina.

Kako je naš list pisao, nesrećna devojka je ranije bila smeštena u jednoj hraniteljskoj porodici, a po sticanju punoletstva izabrala je da se vrati porodici biološkog oca koji živi u Nišu. Na žalost to je bila užasna greška jer je otac, kako se sumnja, silovao još prvog dana kada je došla u njegovu kuću. Ginekološkim pregledom utvrđeno je da je trudna, a nakon toga su se u slučaj uključili niška Kriminalistička policija i Više javno tužilaštvo u Nišu, činim intenzivnim radom je slučaj silovanja je rasvetljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom