PRITVORENIK POBEGAO ISPRED SUDA, POLICIJA TRAGA ZA NJIM: Inscenirao pad na stepenicama, žalio se da mu je pozlilo

Novosti online

04. 09. 2024. u 11:20

PRITVORENIK M. V. (38) pobegao je u utorak, 3. septembra, prilikom transporta na suđenje u Osnovni sud u Obrenovcu, kada je odmah po izlasku iz marice onesposobio komandira.

ПРИТВОРЕНИК ПОБЕГАО ИСПРЕД СУДА, ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊИМ: Инсценирао пад на степеницама, жалио се да му је позлило

Foto: Profimedia/Ilustracija

Muškarac pobegao iz suda gde je trebalo da mu se sudi za ugrožavanje sigurnosti.

   

M. V. se požalio da mu je pozlilo i inscenirao je pad na stepenicama ispred suda kako bi savladao komandira. 

Iz Uprave dodaju da je u vozilu bilo još jedno pritvoreno lice koje je kao i M. V. dovedeno na suđenje uz poštovanje svih bezbednosnih procedura koje se preduzimaju tokom sprovoda, a to se odnosi pre svega na činjenicu da su im bile vezane i ruke i noge.

Odmah je obaveštena policija koja je uz Službu za obezbeđenje pokrenula intenzivnu potragu za njim. 

- U sprovodu oba lica su učestvovali iskusni pripadnici Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu, a ovaj događaj je još jedna potvrda težine posla koji obavljaju komandiri najveće pritvorske jedinice u zemlji - naveli su iz Uprave.  

Dodaju i da pripadnici Službe za obezbeđenje ovog zatvora na teritoriji cele zemlje mesečno obave između 800 i 900 sprovoda, uz poštovanje svih bezbednosnih standarda. 
Precizirano je da i pored preduzimanja svih bezbednosnih mera, sprovodi mogu biti porozna tačka u obezbeđivanju lica lišenih slobode.        
  

Zbog toga, kako navode, sprovode neophodnu obuku straže sa akcentom na sve izazove sa kojima se susreću zatvorske uprave u Evropi i svetu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODLUKA PORODICE - BEZ OBDUKCIJE: U jednom trenutku više nije mogao da diše, noćas se stanje naglo pogoršalo i više nije bilo spasa