ZORAN MARJANOVIĆ BEZ ADVOKATA: Suđenje za ubistvo Jelene Marjanović

S. J. M.

05. 09. 2024. u 18:15

PONOVLjENO suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, jer nije došao nijedan od četvorice njegovih advokata. Branioci Aleksandar Zarić, Stefan Jokić i Nikola Dumnić obavestili su sud dan ranije da imaju suđenja u Specijalnom sudu, dok je Veljko Delibašić na trodnevnom seminaru Pravosudne akademije na Divčibarama.

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ БЕЗ АДВОКАТА: Суђење за убиство Јелене Марјановић

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Inače na današnjem pretresu trebalo je da budu saslušani svedoci - kuma Marjanovića Vera Vukomanović, Jelenina tetka Ljubica Marković i sestra od strica Teodora Krsmanović.

Kuma Vera došla je sama pola sata ranije i sedela ispred sudnice. Teka Ljubica Marković pojavila se pred početak suđenja, pozdravila se kratko i ljubazno i rukovala se sa osmehom sa Zoranom Marjanovićem, a onda sela na klupu iza njega.

Teodora Krsmanović nije došla da svedoči, ali je obavestila sud da ima zdravstvenih problema.

Sve tri su inače svedočile i u prvom suđenju nakon kojeg je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora da ubistvo supruge, ali je ta presuda ukinuta i naloženo ponovno suđenje.

Kuma Vera je tada izjavila da je tog 2. aprila došla kod Marjanovića, da su Zoran, Jelena i njihova ćerka Jana izašli, a da je ona htela je da pomogne Zoranovoj majci Zorici oko žuljeva. Zbog toga je zvala Jelenu da pita gde su makazice i ona joj je rekla da su u spavaćoj sobi. Posle je videla da je taj poziv bio u 16.42 časa. Navela je da je potom došao Vladimir, Zoranov otac, koji je rekao da ga je zvao Zoran i javio da je Jeca nestala, pa su on i sin Miloš otišli na nasip da je traže.

Tetka Ljubica ranije je svedočila da Jelena nikada ništa loše nije rekla protiv Zorana, ali da se žalila na ponašanje kume Vere i Vladimira Marjanovića i da joj je rekla da bi bila najsrećnija da se ona i Zoran odsele i žive sami. Kazala je i da je njena sestra, a Jelenina majka verovala da njih dvoje imaju veze sa ubistvom Jelene. Takođe je tada navela da joj je mala Jana rekla: "Bako, mama je nestala u travi.

Sestra Teodora je izjavila da je Jelena mnogo volela Zorana i da nije dozvoljavala da joj bilo ko šta loše kaže o njemu. Kada bi je neki put oslovio sa "tetka", Jelena bi se ljutnula, ali bi je brzo prošlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)