MEDICINSKA SESTRA UDARILA LUKU (15), UMRO POSLE 9 DANA: Nije mu pružila pomoć - otac traži maksimalnu kaznu, tužilac samo tri i po godine

Zoran Rajić

12. 09. 2024. u 20:17

TRAŽIM maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi. Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА УДАРИЛА ЛУКУ (15), УМРО ПОСЛЕ 9 ДАНА: Није му пружила помоћ - отац тражи максималну казну, тужилац само три и по године

foto Privatna arhiva

Izricanje presude okrivljenoj N.A. (23), takođe iz Ratkova, zakazano je za 17. septembar, a osnovni javni tužilac Predrag Ivanišević predložio je da joj se izrekne kazna zatvora od 3 i po godine i zabrani upravljanje motornim vozilom B kategorije u trajanju od 5 godina, kao i da snosi troškove krivičnog postupka.

- Treba uzeti u obzir otežavajuće i posebno otežavajuće okolnosti, koje se tiču ponašanja okrivljene posle izvršenja krivičnog dela jer, iako nije optužena za nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi, treba imati u vidu da je ona medicinski radnik, da nije prišla i pomogla oštećenom posle nezgode – naglasio je tužilac.

On je istakao i da su okrivljena i njena familija posle udesa podneli brojne prijave protiv porodice Jovović i pozivali policiju kad god bi dečakovi roditelji i njegove dve rođene sestre došli da obiđu spomen-obeležje Luki, podignuto na mestu njegovo pogibije, ispred kuće okrivljene. Sem toga, kazao je tužilac, s njene strane je bilo i inicijativa da se spomen-obeležje dečaku ukloni.

- Podneto je 59 prijava protiv nas. Kad odlazimo na mesto nesreće, ona i njena porodica izlaze, puštaju muziku... Tri puta smo dobili zabranu pristupa i komunikacije, kao da bismo mi prišli onoj koja je usmrtila naše dete. Ona se nije pokajala, ni izvinila za ono što je uradila - rekao je Dragan Jovović, koji je oficir Policijske stanice u Odžacima.

Okrivljena N.A. je u svojoj završnoj reči izjavila da joj je žao što se nezgoda dogodila, da ne može ni da zamisli bol koji trpi Lukina porodica, ali da pati i njena porodica.

Presuda mora da opomene

Dečakov otac kaže da se samo maksimalnom kaznom mogu odbraniti istina i pravda, kao i čast njegovog sina Luke i sve dece stradale u saobraćaju.

- Presuda mora biti takva da opomene neodgovorne vozače, a ne da oni gaze po drumovima uz izgovor da to nisu uradili namerno – rekao je Dragan Jovović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S