BIVŠI FUDBALER CRVENE ZVEZDE NEGIRA KRIJUMČARENJE KOKAINA: U Specijalnom sudu održan glavni pretres protiv Živka Bakića i njegove grupe

Z.U.

13. 09. 2024. u 20:23

U Specijalnom sudu u Beogradu održan je glavni pretres protiv bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Živka Bakića i pripadnika njegove grupe, koje je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) optužilo za krijumačarenje 324 kilograma kokaina.

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ НЕГИРА КРИЈУМЧАРЕЊЕ КОКАИНА: У Специјалном суду одржан главни претрес против Живка Бакића и његове групе

Foto: Printskrin/ Jutjub/ Atlántico

Droga,koja je prošvercovana iz Ekvadora, zaplenjena je u solunskoj luci. Na optužnici je i ime Saše Momčilovića, kome se sudilo u odsustvu, a koji je ubijen prošlog meseca u Španiji.

Bakić je, u sudnici, izneo odbranu tvrdeći da nema nikakve veze sa zaplenjenim narkoticima, kao i da nije organizovao grupu za krijumčarenje kokaina. On i još petorica optuženih uhapšeni su 22.septembra prošle godine i od tog trenutka su u pritvoru. Sud još nije dobio zvanična dokumenta o ubistvu Momčilovića, za kojim je bila raspisana crvena Interpolova poternica.

Sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavljao preko pripadnika "Balkanskog kartela",a potom prekookeanskim brodovima prebacivao u zemlje Zapadne Evrope. Jedan od njegovih saradnika, kako se navodi u optužnici, bio je i Saša Momčilović, koji je usmrćen na jednoj privatnoj žurci, u španskom gradiću Estepona, nedaleko od Malage. Ovaj Beograđanin bio je u bekstvu, a kod sebe je imao lažna belgijska dokumenta.

Španski istražitelji identifikovali su jednog mladića, kao ubicu, a sumnja se da je između njega i žrve došlo do sukoba zbog devojke i da nije reč o kriminalnom obračunu.

U optužnici JTOK se navodi da je Momčilović bio zadužen za organizaciju oko utovara i istovara narkotika, kao i da je nadgledao ceo proces krijumčarenja.

Nastavak suđenja Bakiću i ostalim optuženima zakazan je za 23.oktobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?