MIKI ALEKSIĆU NIJE BILO DOBRO, PA JE PREKINUTO SUĐENJE: Ponovo sukob branioca i sudije zbog odbijanja pitanja, izbačeni roditelji svedoka

S. J. M.

20. 09. 2024. u 16:35

NA suđenju Miroslavu Miki Aleksiću, okrivljenom za silovanja i nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegovog nekadašnjeg dramskog studija, počelo je saslušanje svedoka, ali je prekinuto posle pauze, jer Aleksiću nije bilo dobro i trebalo bi da se nastavi u ponedeljak.

МИКИ АЛЕКСИЋУ НИЈЕ БИЛО ДОБРО, ПА ЈЕ ПРЕКИНУТО СУЂЕЊЕ: Поново сукоб браниоца и судије због одбијања питања, избачени родитељи сведока

Petar Milošević

Na pretresu je ponovo došlo do rasprave između sudije Zorana Božovića i branioca Zorana Jakovljevića. Advokat je optužio sudiju da ga onemogućava da radi svoj posao, jer mu listom odbija pitanja za svedoke, dok sudija kaže da su pitanja suvišna, jer su se svedoci o tome već izjasnili u istrazi, ili da pitanja nisu za svedoke.

U sudnici je svedočila Sara Zeljković, koja je nekada išla u Aleksićev dramski studio i sudija je odbio nekoliko pitanja za redom Jakovljevića, poput da li je još nekome pričala šta joj se desilo, da li je ikada bila sama sa Aleksićem u studiju, koje je godine konkurisala na FDU. Jakovljević je postavljao sledeće pitanje, pa je i njega je sudija odbio. Na to se branilac pobunio, jer kaže nije završio pitanje i ne zna se šta će sve reći, a na pola mu je odbijeno. Tvrdio je da mu se time narušava pravo da brani klijenta, pa je određena kratka pauza. Nakon nje je Jakovljević rekao da njegovom klijentu, koji inače zbog bolesti ide na hemoterapije, nije dobro i da predlaže da se suđenje prekine, da ne bi došli u situaciju da zovu Hitnu pomoć.

Na pitanje sudije i Aleksić je rekao da ne može više da prati suđenje, da su mu kao posledica stresa i uznemirenja u fizičkom smislu nastali ozbiljni problemi. Sudija ga je pitao da li može da izdrži da završe sa ispitivanjem svedokinje, na šta je Jakovljević reagovao da je okrivljeni teško bolestan, da takav odnos nije human, pa je pretres prekinut.

Tada su iz publike glasno negodovali roditelji Marije Đikić, koja je bila u Aleksićevom dramskom studiju i trebalo danas da svedoči, pa ih je sudija izbacio iz sudnice, a otac je izlazeći iznervirano i ljutito komentarisao: "Nije mu dobro, a sad je napolju pušio".

Prethodno svedočeći, Sara Zeljković je ispričala da je na "Instagramu" videla poziv, koji je objavila Milena Radulović, da svi kojima se desilo slično kao njoj dođu u policiju i to prijave, pa je sa najboljom drugaricom Minom Radovanović otišla i prijavila. Ona je tada ispričala da je Aleksić dva puta udario po zadnjici, a prethodno joj je postavljao više pitanja u vezi seksa, koja su njoj bila neprijatna. Sada je u sudnici odgovarajući na pitanja branioca kazala da je mami ispričala šta se desilo dve godine posle, jer joj ranije nije bilo prijatno da o tome govori.

- Mama se zabrinula, ali nije shvatila opseg svega, jer sam ja ublažila priču, kada sam videla da se izbezumila - kazala je svedok.

Pre nje svedočila je Mina Radovanović, koja je u istrazi navela da je Aleksić jednom detaljno analizirao njeno telo i uhvatio je za zglob noge, a drugi put je zagrlio, kako je ona mislila da je uteši dok je plakala zbog stres oko prijemnog na glumu, pa je uhvatio za zadnjicu. Ona je kazala da nije oštećena u ovom predmetu, da nije htela da krivično goni Aleksića, jer smatra da ona nije seksualno zlostavljana, već seksualno uznemiravana.

- Prijavila sam se kao svedok, jer nisam osećala da se meni dogodilo ono što sam čula da se dogodilo drugim devojkama. Kada se desio drugi događaj, odmah sam ispričala mami, jer me čekala posle časa - kazala je Mina Radovanović, a sudija je odbio pitanja branioca kako je majka reagovala, da li je pričala sa Mikom, da li joj je zabranila da ide na časove.

I kod ove svedokinje Jakovljeviću je odbijen veliki broj pitanja, pa se on iznervirao i rekao da nema više.

Njoj je i Aleksić hteo da postavlja pitanja, a sudija mu je rekao da ne može da joj citira šta je u istrazi izjavila, pa je on pitao svedoka, "kakav je bio vaš odnos prema meni", što mu je odbijeno, jer se i tome ranije izjasnila. Aleksić se pobunio da on tada nije bio prisutan na ispitivanju u tužilaštvu i odustao od drugih pitanja.

Mina Radulović je pitala može li ona Aleksiću da postavi potanje i dobila odgovor "ne" od sudije.

Danas je trebalo da bude ispitan i glumac Radovan Vujović, sa kojim je jedna od sedma oštećenih devojka Milena Radulović ranije bila u vezi i prema njenim rečima pričala mu tada deo toga šta joj se dešavalo, ali nije stigao na red, pa će najverovatnije biti saslušan na suđenju u oktobru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RUSI SRAVNJUJU UGLEDAR SA ZEMLJOM: Grad je opkoljen - ovo su poslednji trenuci (VIDEO)