OSUĐEN PROGONITELJ NATAŠE BEKVALAC: Pevačici pretio preko Fejsbuka

S. J. M.

07. 10. 2024. u 15:43

MILOVAN Medurić iz Srbobrana proglašen je danas krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje poznate pevačice Nataše Bekvalac i određena mu je mera psihijatrijskog lečenja na slobodi. Njemu je sud ukinuo i pritvor.

ОСУЂЕН ПРОГОНИТЕЉ НАТАШЕ БЕКВАЛАЦ: Певачици претио преко Фејсбука

Foto: ATA images

Tužilaštvo je prvo bilo predložilo meru obaveznog lečenja i čuvanja Medurića u zdravstvenoj ustanovi, međutim, nakon dopune nalaza veštaka, kojim je preporučeno lečenje na slobodi, tužilaštvo je izmenilo predlog za izricanje ove blaže mere.

Medurićeva sestra, majka i sin, koji studira, obavezali su se da će se dogovarati i sve troje kontrolisati da li on redovno uzima terapiju i ide na kontrole kod lekara.

Sudija Zoran Božović kazao je okrivljenom da je sada na njemu hoće li uzimati lekove ili će se vratiti u zatvorsku bolnicu.

Medurić je inače više od godinu dana Nataši Bekvalac slao preteće poruke preko "Fejsbuka" i tražio da mu plati pesme, koje joj je, kako tvrdi, dao, a koje su postali hitovi. Kada su te pretnje postale svakodnevne i delovale sve ozbiljnije, jer je pisao i da će je ubiti, pevačica je odlučila da ga prijavi.

Nakon hapšenja psihijatrijskim pregledom okrivljenog utvrđeno je da on usled bolesti ima verovanja koja nisu zasnovana na realnim činjenicama i da je zbog te bolesti izvršio krivično delo proganjanje. On umišlja događaje, ima pogrešna sećanja i megalomanske sumanute ideje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji