IVANOVA SAHRANA SE NE NAZIRE: Već deset dana traje istraga samoubistva i ubistva supružnika u selu Veliko Trnjane kod Leskovca

D. MILjKOVIĆ

05. 07. 2022. u 07:30

LESKOVAČKI Centar za socijalni rad započeo je postupak utvrđivanja starateljstva nad dvoje maloletne dece Biljane i Ivana Stojkovića, supružnika čija su beživotna tela u razmaku od tri dana pronađena u štali na porodičnom imanju u selu Veliko Trnjane, dok je njihova najstarija ćerka nedavno napunila 19 godina. VEĆ DESET DANA TRAJE ISTRAGA SAMOUBISTVA I UBISTVA SUPRUŽNIKA U selu VELIKO TRNjANe kod Leskovca

ИВАНОВА САХРАНА СЕ НЕ НАЗИРЕ: Већ десет дана траје истрага самоубиства и убиства супружника у селу Велико Трњане код Лесковца

Foto: D. M.

Predrag Momčilović, direktor ove socijalne ustanove, kaže za "Novosti" da je Centar pokrenuo postupak, ali da deca imaju rođake i s očeve i sa majčine strane, pa će se vagati šta bi bilo najbolje za njih. Najstarija ćerka, kaže Momčilović, ne bi još mogla da preuzme brigu o bratu i sestri, jer je i sama donedavno bila maloletna.

- Ivan ima rođenog brata, a Biljana dve sestre i sa svima ćemo razgovarati, jer nam je stalo da nađemo najbolje rešenje za decu, koja su zasada zbrinuta. Moramo da budemo veoma pažljivi, jer su deca izgubila oba roditelja i doževela veliku traumu - kaže Momčilović i dodaje da ova porodica nije bila u njihovoj evidenciji.

Foto: Privatna arhiva

- Nikada kod njih nije bilo prijave za porodično nasilje, nisu bili korisnici socijalne pomoći, niti su deca po bilo kom osnovu bila problematična.

Kako je došlo do tragedije i zašto je, kako se sumnja, Biljana pre oko tri godine ubila supruga Ivana i zakopala ga u štali, a zatim se pre desetak dana otrovala na metar od bureta u kojem ga je zabetonirala, još pokušavaju da shvate istražitelji. Mnogi se i dalje pitaju da li je Biljana imala saučesnike u ubistvu supruga, a policija i dalje prikuplja dokaze i razgovara sa svima koji bi mogli da imaju neka saznanja o ovom slučaju.

S druge strane, Više tužilaštvo u Leskovcu još čeka nalaze obdukcije da bi moglo da se izjasni u kom pravcu će ići postupak. Porodica još nije preuzela telo pokojnog Ivana, pa se i dalje ne zna kada će on biti sahranjen.

Foto: D. M.

- Moramo biti sigurni oko svega, jer bi bilo neozbiljno da dozvolimo da se telo sahrani, a da nam onda trebaju neke dodatne analize. Porodica je već doživela veliki šok i ne treba im još i ekshumacija - kaže izvor blizak istrazi. 

NE PRESTAJU SPEKULACIJE

U NEDOSTATKU zvaničnih informacija, spekuliše se raznim neproverenim pričama, po kojima joj je, navodno, pomogao ljubavnik, prvo jedan iz obližnjeg sela, za koga je i na poligrafu utvrđeno da nema veze sa zločinom, a zatim i izvesni muškarac iz Čekmina, ali njegov identitet nikome nije poznat. Takođe, traga se i za oštrim predmetom kojim je Ivan ubijen, jer je utvrđeno da je nastradao od hladnog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)