BELIVUKOV ČOVEK PRIZNAO KRIVICU: Srđan Lalić ispričao detalje iz kuće strave u Ritopeku

Z. U.

06. 07. 2022. u 16:20

PRIPADNIK klana Veljka Belivuka Srđan Lalić priznao je krivicu.

БЕЛИВУКОВ ЧОВЕК ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Срђан Лалић испричао детаље из куће страве у Ритопеку

Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto Privatna arhiva

Pripremno ročište koje je u toku je prekinuto je jer je sudija dala pauzu zbog svađe dva advokata Veljka Belivuka i Marka Miljkovića oko toga ko će prvi izlagati.

Podsetimo, Srđan Lalić pokušao je da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne. Kako su već pisale "Novosti", bez obzira na to što je opisao sve zločine kriminalne grupe, u kojima je i sam učestvovao, i detaljno pružio podatke o funkcionisanju "ekipe", njegov zahtev da se domogne pozicije svedoka-okrivljenog je odbijen.

On na optužnici, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto.

Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

- Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, pet teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. Bez obzira na to što je pokazao da je spreman na saradnju, jer je ispričao i više nego što su ga pitali, tužilaštvo je smatralo da ima dovoljno dokaza i bez njegovog svedočenja. Smatra se da zločini, za koje se tereti, zahtevaju adekvatnu kaznu, a ne povlastice. On je, posle svega, izrazio i kajanje - rekao je tada izvor "Novosti". 

Istragom je utvrđeno, zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno na osnovu fotografija koje su preuzete sa aplikacije "Skaj", da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Bez obzira na sva zlodela za koja se sumnja da ih je počinio, javnost je zgrozila fotografija koja je "skinuta" sa aplikacije "Skaj". Na njoj se vide Veljko Belivuk, Lalić i izmrcvarena žrtva. Lalićev osmeh (mada bi "monstruozni kez" više odgovarao opisu fotografije) nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U optužnici se navodi da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića, žrtve kidnapovali, a potom ih prebacivali u "klanicu", kako su zvali kuću smrti u Ritopeku, gde su ubijani ljudi. Žrtve su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

OSUMNjIČEN I ZA ŠESTO UBISTVO

Ime Srđana Lalića našlo se i na krivičnoj prijavi za otmicu i ubistvo Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gde su ga mučili.

Kako tvrdi tužilac, pored fizičkog maltretiranja Mitića, Lalić se pozabavio i brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak žrtve u njihovu "bazu". Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Dejan Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek.

- Na osnovu uputstava i naredbi Belivuka i Miljkovića, koje su slali preko "Skaja", Mitiću su najpre, u njihovoj "klanici", kako su nazivali skrivenu prostoriju u garaži, odsekli prst na nozi, potom su ga davili, a na kraju zaklali.

BONUS VIDEO: 

"PAO VELjA NEVOLjA"? Snimak hapšenja sa beogradskog aerodroma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega