NE SEĆA SE ZLOČINA JER JE MNOGO POPIO? Istraga protiv Novosađanina zbog sumnje da je ubio komšiju posle svađe

Lj. Preradović

07. 07. 2022. u 07:52

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Novosađanina Mirka M. (66), osumnjičenog da je u ponedeljak uveče, u Ljermontovljevoj 4, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, usmrtio sugrađanina i komšiju Jovu S. (75).

НЕ СЕЋА СЕ ЗЛОЧИНА ЈЕР ЈЕ МНОГО ПОПИО? Истрага против Новосађанина због сумње да је убио комшију после свађе

Zgrada na Grbavici u kojoj se dogodilo ubistvo, Foto N. Karlić

Njemu je posle saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom sadu, na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana.

Ova mera je osumnjičenom izrečena, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ponavljanja krivičnog dela, zbog uznemirenja javnosti, ali i načina na koje je delo počinjeno.

Osumnjičeni je na saslušanju, kako saznajemo, izjavio da se ne seća događaja, jer je toga dana dosta pio. Navodno je alkotestiranjem utvrđeno da je posle zločina imao 1,8 promila alkohola u krvi.

Osumnjičenog Mirka M. privodi policija, Foto N. Karlić

Stravičnom zločinu, koji je uznemirio stanare zgrade u Ljermontovljevoj 4 u naselju Grbavica, prethodila je svađa dvojice komšija. Još u prepodnevnim satima, između njih je došlo do prepirke zbog zajedničkog kupatila na spratu, koje je Jova, navodno, zaključao kako ga drugi ne bi koristili. Mirko se, kažu stanari, zbog toga naljutio i započeo raspravu i napadao je Jovu, pa je intervenisala i policija.

Rasprava između komšija sa istog sprata nastavljena je i u večernjim satima, kada je, kako se sumnja, Mirko M. sa više uboda nožem teško povredio Jovu na zajedničkoj terasi.

Nesrećni čovek je davao znake života, čak je od jedne stanarke tražio i vodu, ali je uprkos naporima lekara Hitne pomoći i Urgentnog centra, ubrzo po prijemu u bolnicu preminuo.

DOKAZNE RADNjE

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će prikupiti sve dokaze u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će biti donete dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti naknadno obaveštena - saopštili su iz VJT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju