KO JE SRĐAN LALIĆ? Saradnik Veljka Belivuka danas sklopio dogovor sa Tužilaštvom, evo koja je bila njegova uloga u klanu

Novosti online

09. 08. 2022. u 22:11

SRĐAN Lalić (36), jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i osumnjičeni pripadnik ovog kriminalnog klana, sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 18 godina zatvora svedoči o svim zločinima klana.

КО ЈЕ СРЂАН ЛАЛИЋ? Сарадник Вељка Беливука данас склопио договор са Тужилаштвом, ево која је била његова улога у клану

Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto Privatna arhiva

Očekuje se da će svojim izjavama pomoći da se reše i mnogi, za sada, nerešeni slučajevi surovih ubistava.

On je januara ove godine već pokušao da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne, ali u tome nije uspeo.

Okrivljeni Lalić je od samog početka slao signale da je spreman na saradnju sa policijom i tužilaštvom. Posle hapšenja, početkom februara prošle godine, u prvom trenutku je odbijao da odgovara na pitanja, ali čim su stigli prvi dokazi, dobavljeni preko zaštićene aplikacije "Skaj", odlučio je da progovori.

Veljko Belivuk i Srđan Lalić, Foto Privatna arhiva

On je naveo da je sve radio po nalozima Belivuka i Miljkovića i da nije smeo da im se suprotstavi, jer ih se plašio. Detaljno je opisao hijerarhiju i ko je šta radio, kako se ponašao, ko je naređivao i smišljao monstruoznosti. Ispričao je i razloge otmica i brutalnih likvidacija. Govorio je i o saradnicima iz policije, ali i drugih državnih organa.

On na optužnici protiv krimi klana, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto.

Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

Bez obzira na sva zlodela za koja se sumnja da ih je počinio, javnost je zgrozila fotografija koja je "skinuta" sa aplikacije "Skaj". 

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)