UNUK NE ŽELI DA IZNESE ODBRANU: Produžen pritvor Marku P., osumnjičenom da je sekirom ubio dedu Dragana Manojlovića i rođaku Zoru Dakić

Lj. P.

15. 10. 2022. u 08:23

MARKO P. (29) iz Zmajeva, osumnjičen da je 5. jula usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83), ni posle tri meseca od stravičnog zločina, još uvek nije saslušan, jer, kako za "Novosti" ističe Zoran Divjak, viši javni tužilac u Somboru, on ne želi da iznese odbranu.

УНУК НЕ ЖЕЛИ ДА ИЗНЕСЕ ОДБРАНУ: Продужен притвор Марку П., осумњиченом да је секиром убио деду Драгана Манојловића и рођаку Зору Дакић

Foto N. Karlić

Osumnjičeni unuk i dalje ostaje u pritvoru, jer mu je rešenjem Apelacionog suda produžen za još tri meseca i može trajati do 11. januara naredne godine. Ova mera izrečena mu je zbog opasnosti od bekstva, zatim zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo, ali i zbog sumnje da je počinio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Beživotna tela Dragana i Zore pronađena su dan nakon stravičnog zločina u porodičnoj kući u Ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, kada je ćerka ubijenog, prema našim saznanjima, pozvala policiju. Ona je rekla da joj se otac celog dana nije javljao na telefon, a rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Marko P. je uhapšen u noći između 12. i 13. jula u šumi u Vršačkom bregu. Sve vreme se krio u dedinoj "dačiji", kojom je pobegao iz Zmajeva nakon zločina. Posle privođenja, on je, kako saznajemo, operativcima rekao da se ne seća dana kada se dogodio zločin. Po privođenju u Tužilaštvo na saslušanje, Marko nije izneo odbranu. Kako je tada za "Novosti" rekao njegov branilac, advokat Goran Karadarević, tu odluku su doneli jer smatraju da psihički nije sposoban da u celosti i adekvatno prenese svoje izjašnjenje o optužbi.

 

USMRĆENI SEKIROM

DRAGAN i Zora, kako je utvrđeno, usmrćeni su udarcima sekirom. Policija je, nakon prijave, u kući zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti.

BONUS VIDEO - VELIKA MEĐUNARODNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni Srbi, poternica izdata i u Bugarskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)