NE ZNAM ODAKLE IM DA IMAMO 200.000 EVRA: Ispovest oca mladića iz Sremske Kamenice koji je kidnapovan u subotu

Lj.P.

07. 02. 2023. u 07:00

PRETRNULI smo od straha kada smo saznali da je naš sin kidnapovan. Milion pitanja nam se vrzmalo po glavi, pre svega kako i zašto.

НЕ ЗНАМ ОДАКЛЕ ИМ ДА ИМАМО 200.000 ЕВРА: Исповест оца младића из Сремске Каменице који је киднапован у суботу

foto: Printscreen/Instagram 192_rs

Dobro je da se sve na kraju završilo kako treba, i da je policija uspela da spasi našeg sina. U gluvo doba noći, otmičari su nam preko telefona rekli da, ukoliko do pet sati ne skupimo novac, naš sin više neće biti živ.

Prenoseći nam šta se dešavalo u noći između subote i nedelje, kada je osamnaestogodišnjak iz Sremske Kamenice kidnapovan, na ulici, u blizini kuće, ovo u ispovesti, za "Novosti", priča otac mladića, maturanta, dodajući da su on i njegova porodica neizmerno zahvalni novosadskoj policiji koja je uspela da im spase dete iz ruku otmičara. Najvažnije je, kaže, da se sve dobro završilo, i da sada nastave koliko-toliko normalno da žive.

- Sin je bio u subotu uveče na jednom rođendanu do jedan sat po ponoći, i sestra ga je kolima dovezla kući - nastavlja u svojoj ispovesti otac, još vidno potresen zbog svega preživljenog.

- Bio je tu, u okolini kuće, sa nekim je razgovarao telefonom. Iznenada su mu prišla četvorica sa fantomkama na glavama, opkolili su ga i poprskali biber-sprejom. Zamotali su mu preko očiju neku traku, strpali ga u gepek i odvezli.

Posle nekog vremena, otmičari su zvali oca i rekli da spremi 200.000 evra, ako želi da sina vidi živog. U jednom momentu su i otetog mladića naterali da pozove oca i da mu i on kaže da je kidnapovan i da traže novac.

- Grozničavo smo razmišljali šta da radimo - prepričava nam otac dramatične trenutke.

- Mi taj novac, koliko su oni tražili, nemamo, i nije nam jasno šta ih je navelo da pomisle da posedujemo traženu sumu. A, onda smo odlučili da o svemu obavestimo policiju.

Ispostavilo se da smo dobro uradili. Dalje smo postupali po njihovim savetima, i zaista su se poneli profesionalno i ljudski, i ponašali su se kao da je reč o njihovom detetu. Zahvalni smo im što su nam vratili dete.

MALOLETNIKU PRITVOR 30 DANA

MALOLETNIKU je posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Ova mera mu je izrečena zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti. Trojica punoletnih mladića će danas biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Odmah se krenulo u potragu za otmičarima, a policija je oko podne, u naselju Klisa, kod gradske deponije uhapsila četvoricu osumnjičenih, a u gepeku automobila pronašla otetog osamnaestogodišnjaka, srećom, nepovređenog.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladića iz Sremske Kamenice je telefonom pozvao Radomir M. (20), koga, inače poznaje od ranije, i veruje se da je on "tipovao" mladića za otmicu, i namamio ga pozivom. Navodno se i automobil u kojem su vozili žrtvu vodi na njega. U otmici je učestovao i njegov sedamnaestogodišnji brat, kao i dvadesetogodišnjaci Strahinja Bata Đ. i Borivoj G., svi iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)