DETALJI NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U RIPNJU: Nožem ubio ćerkinu školsku drugaricu

Z.U.

11. 04. 2023. u 07:15

STRAVIČAN zločin dogodio se juče u beogradskom naselju Ripanj. Oko 14 časova Stojan Ilić (38) napao je svoje prve komšije, porodicu Petrović, izbo troje ljudi, a potom oteo njihovu devojčicu Nevenu P. (16) i ubio je nedaleko od porodičnog doma. Motiv za, u ovom kraju, nezapamćenu tragediju - još se utvrđuje.

ДЕТАЉИ НЕЗАПАМЋЕНОГ ЗЛОЧИНА У РИПЊУ: Ножем убио ћеркину школску другарицу

Foto: Z.U.

Samo nekoliko sati pre krvavog pira Ilić je sa najstarijim članom porodice Petrović i dedom ubijene Nevene, u njihovoj kući pio kafu. Ništa nije nagoveštavalo napad, koji je nedugo zatim usledio.

- On me je čak odvezao do autobuske stanice da idem u Beograd kod lekara - ispričao je kasnije najstariji član porodice Nenad Petrović. - Kako sam čuo, vratio se i napao je moju ćerku, sina i unuke... Prema priči Nevenine mlađe sestre, Stojan je upao u sobu i nasrnuo na njihovu majku. Nekoliko puta je zamahnuo nožem i ubadao je. Nesrećna žena je uspela donekle da se zaštiti, tako što je podigla ruku pa se sečivo zarilo u nju. Ciku i vrisku iz kuće je začuo ženin brat, koji je u dvorištu cepao drva. - On je napao i babu i izbo je nožem, a onda je napao i ujku i zabio mu nož u rame - ispričala je okupljenima Nevenina mlađa sestra.

- Onda je potrčao za mnom. Ja sam krenula da bežim, a on je pokušavao da me dohvati. Uspela sam da se sklonim kod komšinice.

Za sada postoje dve verzije kako je osumnjičeni Ilić uspeo da otme Nevenu, koja je, inače, vršnjakinja njegove ćerke i išli su u isti razred. Prema jednoj varijanti, on je nedaleko od njihovog doma uspeo da na prevaru namami nju i starijeg brata da uđu u kola. Posle nekoliko stotina metara tinejdžera je izbacio napolje, a devojčicu je odveo u šumu gde ju je ubio. Po drugoj priči, osumnjičeni Ilić je oteo devojčicu u kući, u kolima je izbo na smrt, a potom izbacio u obližnjoj šumi. Posle zločina pobegao je crnim "polom".

Policija je ubrzo blokirala ceo Ripanj u potrazi za njim, a na snazi je bila i policijska akcija "Vihor". Ubrzo je pronađen automobil, ali Iliću nije bilo traga. Ubrzo su ga policijske i patrole Interventne jedinice locirale. On se bio sakrio iza jednog vozila, mahao je nožem i pretio da će se ubiti. Posle polusatnog pregovaranja on se predao i uhapšen je. Šta se dešavalo u Ilićevom umu i iz kog razloga je nasrnuo na prve komšije još se utvrđuje. Meštani ovog dela Ripnja, koji se zove Put za žuto brdo, kao i njegova rođena braća, navode da je on bio u izuzetno bliskim odnosima sa porodicom Petrović, da su se svakodnevno posećivali.

- Sada se svašta priča - navode meštani. - Navodno, Stojan je pominjao crnu magiju, ali to su samo nagađanja. Niko ništa ne može sa sigurnošću da kaže zašto je ubio nevino dete, a njenu majku, babu i ujaka teško povredio. Inače, porodica Petrović važi za izuzetno skromnu, koja jedva sastavlja kraj sa krajem. Pre nekoliko godina, zbog teške nemaštine i loših uslova u kojima su živeli, preko organizacije Srbi za Srbe i plemenitih ljudi, skupljen je novac i sagrađena im je nova kuća. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!