PUCAČ STIGAO IZ ISTOČNE EVROPE? Novi detalji istrage ubistva Pančevca Darka Geislera u Brazilu

N.B.

19. 01. 2024. u 14:45

BRAZILSKA policija i danje traga za osumnjičenim koji je 5. januara u Sao Paulu usmrtio Pančevca Darka Geislera (43), koji se nekada prezivao Nedeljković, i za kojim je Crna Gora raspisala poternicu zbog sumnje da je 25. decembra 2014. godine ispred zatvora Spuž likvidirao pripadnika "kavačkog klana" Andriju Mrdaka.

ПУЦАЧ СТИГАО ИЗ ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ? Нови детаљи истраге убиства Панчевца Дарка Геислера у Бразилу

Foto: Printscreen

Prema pisanju brazilskih medija, način na koji je ubijen Geisler, za kojeg navode da je bio pripadnik "škaljarskog klana", kao i njegova prošlost, istražitelje navodi da sumnjaju da je izvršilac osoba koja je došla iz neke druge zemlje, najverovatnije iz Istočne Evrope. Kao motiv se ističe i činjenica da je bio tražen za ubistvo pripadnika suparničkog klana.

Nadležni iz brazilske policije ističu da je Geisler koristio slovenački pasoš i da se predstavljao kao Dejan Kovač, kako bi prikrio tragove. U cilju skrivanja, nije bio čak ni upisan kao otac u krštenici svog četvorogodišnjeg sina, kojeg je dobio u braku sa Brazilkom i pred čijim očima je i ubijen. To, prema njihovom mišljenju, znači da se nije skrivao samo od policije, već i od onih koji su imali motiv da ga likvidiraju.

"MODUS OPERANDI" 

PREMA rečima šefa policije u Sao Paulu, sumnje da je počinilac ubistva stigao sa strane je činjenica da se kriminalni obračuni u njihovoj zemlji uglavnom izvršavaju na drugačiji način. Objasnio je da je "modus operandi" da se pucači uglavnom nalaze na motoru ili da pucaju iz automobila. Navodi i da se građa ubice razlikuje od građe većine Brazilaca. 

Trenutak kada je ubijen Geisler usnimile su kamere postavljene ispred zgrade u kojoj je živeo. Na njima se vidi kako se dovozi biciklom, na čijem zadnjem sedištu je njegovo dete, do kapije, a iza njih, takođe na biciklu je i njegova supruga. U narednom momentu vidi se kako jedan muškarac, koji je nosio rukavice i masku, pretrčava ulicu, dolazi do Geislera, koji je sišao sa bicikla i iz neposredne blizine u njega ispaljuje nekoliko hitaca iz pištolja i beži. Teško povređen, Pančevac je pao, a bicikl je završio na zemlji, sve se dečakom. Unezverena žena pritrčava detetu i dok ga izvlači iz stolice, može se viditi kako Darko pruža ruku ka njoj. Prema onome što je objavljeno, ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali je Pančevac izdahnuo na putu za bolnicu. Policija je tokom uviđaja na licu mesta navodno pronašla šest čaura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)