NA STOLU DRŽALI MOLITVU SATANI? Novi detalji iz istrage nezapamćene tragedije koja je potresla Srbiju (FOTO/VIDEO)

Ekipa "Novosti"

04. 03. 2024. u 20:00

OBDUKCIJA braće, starih jednu i tri godine, čija su beživotna tela pronađena u subotu popodne u Petrovaradinu, u kući u Ulici Tome Maretića 34 još nije završena.

НА СТОЛУ ДРЖАЛИ МОЛИТВУ САТАНИ? Нови детаљи из истраге незапамћене трагедије која је потресла Србију (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako saznajemo, rade se toksikološke analize koje bi trebalo da potvrde ili opovrgnu sumnje da su mališani otrovani. Na malenim telima nije bilo vidljivih tragova nasilja, niti krvi.

Za smrt dečaka, osumnjičeni su njihovi roditelji, majka Martina P. S. (23) i otac Lav P. S. (25), koji su u petak uveče oko 22 časa zajedno skočili sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7, u novosadskom naselju Liman 2.

Prema nezvaničnim saznanjima, zasad se ne isključuje mogućnost da četiri smrti imaju nekakve veze sa sektama i okultizmom. Istraga se vodi i u tom pravcu, s obzirom na to da su u podstanarskoj kući u Petrovaradinu, gde je mladi bračni par prethodne dve godine živeo, na stolu u jednoj od prostorija pronađeni simboli egipatskog zagrobnog života. Prema nezvaničnim informacijama, zatečen je i papir na kome je napisana molitva satani, koji je upućen na veštačenje. Kako saznajemo, pronađeni su nacrtani i određeni simboli, čije se značenje tek utvrđuje.

Policija je posle petočasovnog uviđaja iz kuće koju su koristili Lav i Martina odnela sve što bi moglo da bude dokazni materijal, kao i računarsku opremu i njihove mobilne telefone radi veštačenja, da se utvrdi sa kim su bili u kontaktu i koje sadržaje su pretraživali na internetu.

VENČALI SE PRE ČETIRI GODINE

MEŠTANI Bačkog Petrovca kažu da su čuli za strašnu tragediju, ali da ne mogu da poveruju da se to zaista dogodilo. Jedna komšinica kaže da su se, koliko je njoj poznato, Martina i Lav venčali 2020. u Bačkom Petrovcu, gde i on navodno ima rodbinu.

- Dugo je nisam videla jer nije dolazila u rodno mesto, mislim da je posle završene gimnazije ovde otišla u Novi Sad, navodno na studije. Bila je dobra i privržena porodici - kaže komšinica. - Od kada je otišla u Novi Sad, nije bila u kontaktu sa porodicom, pa verujemo da je muž uticao na njenu promenu. 

Po svemu sudeći, zbog sumnji da je možda reč i o nekoj vrsti sektaškog obreda, u istragu će biti uključeni i stručnjaci iz te oblasti. Inače, zidovi soba nisu okrečeni u crno, kako su preneli pojedini mediji, ali su, prema svedočenjima komšija, roletne uvek bile spuštene i cela porodica je praktično živela u tami.

Martinu i njenog supruga komšije iz Petrovaradina nisu dobro poznavale i nisu se družili. I u njenom rodnom mestu u Bačkom Petrovcu kazuju da su je odavno "izgubili iz vida", jer je pre nekoliko godina otišla iz mesta i nisu je viđali. Mlada majka, kako saznajemo, nije bila u kontaktu ni sa svojom porodicom, a navodno nisu ni znali da se 2023. godine drugi put porodila i dobila još jednog sina.

O Danu žalosti naknadno

O DANU žalosti u Novom Sadu biće odlučeno tek pošto nadležni utvrde sve okolnosti i činjenice koje su dovele do gubitka četiri života - rekao je juče gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. - Novi Sad ne pamti tragediju poput ove. Svestan sam da medije jako zanima tragedija koja se desila u Novom Sadu, ali apelujem na sve da se u ovako teškoj situaciji pridržavaju načela profesionalnosti.

Martinini roditelji danas nisu želeli da razgovaraju sa novinarima. U jednom momentu su i oni spustili roletne na prozoru. Njena baka, koja živi nedaleko odatle, takođe ništa nije mogla da kaže.

- Zaista ne znamo šta se i kako dogodilo - kratko nam je rekla Martinina baka.

BONUS VIDEO - FORENZIČARI NA MESTU TRAGEDIJE: U Petrovaradinu roditelji ubili dva sina, pa skočili sa zgrade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini