APELACIONI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU UROĐU BLAŽIĆU: Čeka se datum početka suđenja u Višem sudu u Smederevu

J. I.

19. 03. 2024. u 13:17

APELACIONI sud u Beogradu odbio je kao neosnovane sve žalbe i potvrdio optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu protiv okrivljenog Uroša Blažića koji je 4. maja prošle godine u Malom Orašju i Duboni ubio devet osoba, a dvanaest teško ranio.

АПЕЛАЦИОНИ СУД ПОТВРДИО ОПТУЖНИЦУ УРОЂУ БЛАЖИЋУ: Чека се датум почетка суђења у Вишем суду у Смедереву

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Kako se navodi u obrazloženju odluke Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno odlučio da prikupljeni dokazi u dosadašnjem toku ovog krivičnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je okr. Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Apelacioni sud utvrdio je, takođe, da je prvostepeni sud doneo pravilnu odluku kada se oglasio mesno nenadležnim za postupanje po optužnici Višeg javnog tužilaštva u odnosu na okrivljenog ujaka i brata od ujaka Uroša Blažića, Gorana i Borisa Gavrilovića. Tako će spisi predmeta protiv ujaka i brata od ujaka, u čijoj se kući Blažić krio nakon ubistava, po pravnosnažnosti rešenja biti dostavljeni Višem sudu u Kragujevcu kao stvarno i mesno nadležnom sudu.

Optužnica je podignuta pre tačno pet meseci, odnosno 18. oktobra 2023. Nakon odluke Apelacionog suda, sada se očekuje da bude zakazano prirpemno ročište u Višem sudu u Smederevu.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024