OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O UBISTVU MALE DANKE: Ovo su naredni koraci u istrazi

Novosti online

04. 04. 2024. u 13:20

UBIJENA Danka Ilić bila je žrtva saobraćajne nesreće, a zatim i brutalnog ubistva. Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО О УБИСТВУ МАЛЕ ДАНКЕ: Ово су наредни кораци у истрази

Foto: Igor Mitrović/Privatna arhiva

- Dana 4. 4. 2024. godine, u 7 časova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. 3. 2024. godine lišili života dete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 9 KZ u vezi sa čl. 33 KZ.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mere na pribavljanju i obezbeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično delo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Kako saznaju mediji, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju.

- Automobil su, po dogovoru, čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu - kaže izvor.

Kako "Novosti" saznaju, devojčica je davala znake života kada su je udarila kola i kada je stavljena u gepek. Tačan uzrok smrti male Danke pokazaće obdukcija kada bude pronađeno telo.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije