NOVI SVEDOCI U SLUČAJU DANKE ILIĆ: U zaječarskom tužilaštvu od srede nova saslušanja

S. M. JOVANOVIĆ

23. 04. 2024. u 11:22

U ZAJEČARSKOM Višem javnom tužilaštvu od srede, 24. aprila, saslušavaju se novi svedoci. Pred tužiocem i otac osumnjičenog Srđana Jankovića.

НОВИ СВЕДОЦИ У СЛУЧАЈУ ДАНКЕ ИЛИЋ: У зајечарском тужилаштву од среде нова саслушања

Foto: Katarina Mitrović/ Privatna arhiva

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u sredu, 24. aprila, počinje novi krug saslušavanja svedoka, koji bi mogli dodatno da rasvetle okolnosti pod kojima je stradala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora, 26. marta u Banjskom polju, kada su je službenom „fijat pandom“ udarili Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, radnici JKP „Vodovod“, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Kako potvrđuju u VJT Zaječar, među svedocima je i Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana, koji se brani ćutanjem. Telo devojčice za kojim se traga još od 4. aprila, kada su priznali da su je ubili, još uvek nije pronađeno.

- Do sada je saslušano 14 svedoka. Od srede, 24. aprila, nastaviće se ispitivanje svedoka. U interesu istrage, ne možemo da kažemo koliko će još svedoka biti ispitano – navode u VJT Zaječar.

U tužilaštvu potvrđuju da su u toku veštačenja bioloških tragova iz službenog vozila koje su koristili osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević i da su analize poverene referentnoj stručnoj ustanovi za DNK veštačenja. Do sada, međutim, iako je dobar deo tragova i dokaza već izveštačen, izveštaji još nisu stigli u Zaječar.

- Naredbom za izuzimanje bioloških tragova obuhvaćeni su svi tragovi koji se nađu u vozilu i sa predmeta koji su se nalazili u vozilu – potvrđuju u VJT Zaječar i dodaju: - Više javno tužilaštvo u Zaječaru još uvek nije dobilo nijedan zapisnik o veštačenju bioloških tragova.

Osumnjičenima Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću pritvor ističe 3. maja, a Radoslavu Dragijeviću, koji se brani ćutanjem, 5. maja i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora.

BONUS VIDEO: OVO JE KUĆA U KOJOJ SE DOGODILO UBISTVO U NOVOM SADU: Muškarac izbo ženu na smrt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)