OSUMNJIČENI ZA DANKINO UBISTVO POSLATI NA PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE: Janković i Dragijević upućeni za Beograd

S. M. J.

25. 04. 2024. u 13:32

SRĐAN Janković i Dejan Dragijević, odlukom Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, poslati danas za Beograd na psihijatrijsko veštačenje.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ДАНКИНО УБИСТВО ПОСЛАТИ НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ВЕШТАЧЕЊЕ: Јанковић и Драгијевић упућени за Београд

Foto: Katarina Mitrović/ Privatna arhiva

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, za čijim se telom traga od 26. marta, poslati su danas na psihijatrijsko veštačenje, potvrdili su „Novostima“ u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska veštačenja, koja će po svemu sudeći obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, trebalo bi da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem, i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela teško ubistvo za koje se terete. 

Očekuje se da ovo veštačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

Janković i Dragijević, radnici JKP „Vodovod“ u Boru, 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili su na radnom zadatku. Dosadašnja istraga je potvrdila da su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je dva dana kasnije Dejan, zajedno sa ocem Radoslavom (73) i bratom Daliborom Dragijevićem, izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)