UČESTALA GAĐANJA LJUDI IZ VAZDUŠNE PUŠKE: Ranjavanje tinejdžerke na Kalemegdanu nije jedino

S. J. M.

29. 05. 2024. u 20:30

TINEJDžERKA od 16 godina ranjena je jutros kod Kalemegdana u Beogradu, nešto pre osam sati dok je išla u školu.

УЧЕСТАЛА ГАЂАЊА ЉУДИ ИЗ ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ: Рањавање тинејџерке на Калемегдану није једино

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nju je neko dijabolom iz vazdušne puške pogodio u butinu. Ona je prevezena u dečiju bolnicu u Tiršovoj, gde je operisana i izvađeno joj je zrno metka, koje je ostalo u nozi.

Prema prvim informacijama u trenutku kada je dijabola pogodila, ona se kretala i u prvi mah je mislila da je udarila loptica, ali je onda na nozi videla krv.

Prvo osnovno tužilaštvo naložilo je policiji da istraži i utvrdi ko je pucao na tinejdžerku i odakle. Takođe, i metak koji je izvađen biće poslat na veštačenje da se vidi da li su na njemu možda ostali tragovi onoga ko je pucao ili možda držao tu dijabolu. Policija pokušava da pronađe i vazdušnu pušku i uporedi je sa dijabolom.

Naloženo je i izuzimanja kamera video-nadzora, utvrđivanje identiteta eventualnih svedoka i preduzimanje svih drugih potrebnih radnji.

Pre nekoliko dana, u subotu i jedan dečak (11) dok se igrao u parku u Sarajevskoj ulici pogođen je metkom iz vazdušne puške u butinu. Policija je zbog toga uhapsila M. N. (66) i on se na saslušanju branio ćutanjem. Tužilaštvo ga sumnjiči da je pucao sa prozora svog stana gde živi, a istraga treba da utvrdi da li je to učinio namerno ili slučajno. Dečak je zadobio lakšu povredu.

Takođe, prošle nedelje radnici jedne prodavnice u Sarajevskoj ulici prijavili su policiji da je neko dva dana na njih pucao iz vazdušne puške.

Ova pojava proteklih dana nije strana ni u Novom Sadu, pa je i tamošnja policija tragala za osobom, koja je iz vazdušne puške pucala na prolaznike na Bulevaru Jaše Tomića. Tada je upucana jedna osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAJ NIMALO NAIVAN PROBLEM IMAJU I ŽENE I MUŠKARCI