NEGIRAO DA JE UBIO DANKU (2): Tužilaštvo u Zaječaru oglasilo se posle saslušanja Srđana Jankovića, osumnjičenog za smrt devojčice (FOTO/VIDEO)

S. M. J.

04. 06. 2024. u 13:31

SRĐAN Janković na saslušanju u VJT Zaječar u potpunosti negirao da je ubio Danku Ilić.

НЕГИРАО ДА ЈЕ УБИО ДАНКУ (2): Тужилаштво у Зајечару огласило се после саслушања Срђана Јанковића, осумњиченог за смрт девојчице (ФОТО/ВИДЕО)

foto: S.M.Jovanović

Janković, osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, koji se dva i po meseca branio ćutanjem, tvrdio je na saslušanju da nije kriv.

-Danas, 4. 6. 2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog dela - navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Da je ubio Danku potvrdio je njegov kolega Dejan Dragijević sa kojim je kobnog 26. marta bio u Banjskom polju na zadatku. Srđan je vozio službenu "fijat pandu" koja je udarila devojčicu.

U Tužilaštvu ne navode druge detalje njegovog iskaza.

Danka nestala 26. marta

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, posle 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Dejan priznao zločin

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno. Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Preminuli brat i majka Dejana Dragijevića

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja. Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući komšinice. Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premesti telo dvogodišnje devojčice Danke, pušten je na slobodu.

Krajem maja, branilac osumnjičenog Srđana Jankovića najavio je da će osumnjičeni u narednom periodu izneti odbranu - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U DVORIŠTU KUĆE UBICE MALE DANKE: Otac ispričao šta mu je sin rekao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)