PRIZNAO ZLOČIN, O DETALJIMA KASNIJE: Evo šta je na saslušanju tvrdio Aleks koji je ubio oca, babu i dedu

S. M. JOVANOVIĆ

07. 06. 2024. u 07:30

ALEKS Milojević (22), osumnjičen da je ubio oca Predraga Pedu (60), babu Sarajevku (81) i dedu Miloša (81), na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, provešće u pritvorskoj jedinici zaječarskog Okružnog zatvora narednih mesec dana.

ПРИЗНАО ЗЛОЧИН, О ДЕТАЉИМА КАСНИЈЕ: Ево шта је на саслушању тврдио Алекс који је убио оца, бабу и деду

Foto: J. Ćosin/Društvene mreže

Ovaj mladić saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u prisustvu branioca po službenoj dužnosti. Zločin je priznao, ali detaljnu odbranu nije izneo, rekavši da će sve ispričati naknadno i da je pod velikim stresom. Ovaj trostruki zločin u porodici koja je u celom Knjaževcu i okolini važila za složnu i uzornu, šokirao je meštane. O Aleksu svi imaju samo reči hvale, o njegovoj porodici, takođe.

- Nikom se nije požalio, a da mu je bilo teško sigurno jeste. Da se Peda nije razboleo još i nekako, ali on se šlogirao, baba imala pejsmejker, deda nepokretan... Ovo što se desilo sve nas je šokiralo. Aleks je divno dete, dobro, lepo, ljubazno, šta je presudilo da to uradi, niko ne zna - priča Biserka Simeonović, rođaka Milojevića.

Rođaci i komšije, dok čekaju da iz inostranstva stigne Aleksov stric Nenad, Predragov blizanac, i dalje nemoćno odmahuju glavom. Nikome, kažu, ništa nije jasno.

- Šta li je prelilo čašu, pitanje je da li su se stvarno svađali tog dana, kao što se priča? Kažu da je momak hteo da dedu smesti u dom, pošto mu je potrebna nega i briga 24 sata. Navodno da su se ostali usprotivili tome, ali ko će da zna šta se desilo u njihovoj kući - kaže nam jedan od komšija.

Aleksu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, ali se očekuje da mu majka Zorica, sa kojom je pre par godina uspostavio kontakt, angažuje drugog. Zorica tvrdi da su joj Milojevići godinama branili da viđa sina. Pretpostavlja se da će po imenovanju drugog advokata Aleks izneti svoju odbranu i ispričati šta se dogodilo u četvrtak po podne kada je hicima iz dedinog uredno prijavljenog lovačkog karabina presudio ukućanima.

- U januaru mu je bio rođendan. Dala mu je baba 60.000 dinara da proslavi rođendan. Davali su oni i sinu, ali ne mnogo, jer je on voleo popije. Unuk je radije ulagao novac u kuću, vraćao im do dinara kusur. Pošten bio, neće njihove pare, radio, zarađivao za sebe, sa kompjuterom je radio. Hteo je da studira nemački jezik, ali nije uspeo, pa je upisao zaštitu na radu. Kanije je napustio studije, a spremao se ponovo da proba sa nemačkim jezikom, ali sad se ovo desilo - navodi prva komšinica.

Aleksovi drugovi ne žele ni reč da kažu o ovom događaju. U šoku su i njegovi bivši nastavnici. Nekadašnja razredna Savica Ilić kaže da joj je bio poslednja generacija pred odlazak u penziju.

- On je bio toliko dobro dete da ja još ne mogu da se povratim i da dođem sebi da je tako nešto mogao da uradi. Nikada nije imao nijedan problem, nikada se nije niti tukao niti bilo šta. Super je bio dete, dobar učenik - dodaje ova žena.

Minimum deset godina zatvora

ALEKS Milojević osumnjičen je za teško ubistvo troje ljudi za koje je zaprećena kazna od minimalno 10 godina do doživotne robije. U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru ne navode detalje ovog zločina osim da je Aleks lišio života oca, babu i dedu. Saru i Mićinu ubio je u dnevnoj sobi, dok su gledali televizijski program, a oca u hodniku. Nakon što je to učinio, komšijama je rekao šta je uradio i sačekao policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru