ODGOVOR PUNOMOĆNIKA DARKA ŠARIĆA

Novosti online

11. 07. 2024. u 20:51

ADVOKAT Darka Šarića, Marko R. Janković dao je odgovor na tekst pod naslovom „Ubio se kum Darka Šarića: Izvršio samoubistvo prilikom hapšenja u Budvi“. Odgovor prenosimo u celosti.

ОДГОВОР ПУНОМОЋНИКА ДАРКА ШАРИЋА

Darko Šarić, Foto Tanjug

Kao punomoćnik Šarić Darka, povodom teksta objavljenog u sredu 09.7.2024. godine u online izdanju Novosti pod naslovom „UBIO SE KUM DARKA ŠARIĆA: IZVRŠIO SAMOUBISTVO PRILIKOM HAPŠENjA U BUDVI“ kojom prilikom je objavljena fotografija Šarić Darka, podnosim  Zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima  koji Vas molim da objavite bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina od prispeća odgovora kao i u online izdanju, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

ODGOVOR NA INFORMACIJU

ŠARIĆ DARKO PREKO PUNOMOĆNIKA: „Nisu tačni navodi iz novinskog teksta objavljenog dana 09.7.2024. godine u online izdanju gore pomenutih novina da je lice Bogoljub S. kum  Šarić Darka. Šarić Darko ne poznaje lice koje se zove Bogoljub a čije prezime počinje slovom S. i nije ni u kakvim odnosima sa njim, naročito ne u kumovskim, niti sa ovim tragičnim događajem ima bilo kakve veze. Objavljena informacija je netačna i neistinita te potpisani novinar i odgovorni urednik nisu postupili u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom jer pre objavljivanja ove  informacije nisu proverili njenu tačnost i istinitost. Dovođenje Šarić Darka u bilo kavu vezu sa ovim događajem uznemirila je kako Šarić Darka tako i njegovu porodicu i okruženje, imajući u vidu da se Šarić Darko nalazi u pritvoru te da sa tragično nastradalim čovekom nema apsolutno nikakve veze

 Ovakvi navodi predstavljaju grubu povredu ličnosti Šarić Darka i njegovog ugleda čime je povređen čl. 9. Zakona o javnom informisanju i medijima koji predviđa obavezu novinarske pažnje da pre objavljivanja informacije koja sadrži podatke o određenoj pojavi, događaju ili ličnosti provere njeno poreklo, istinitost i potpunost.

 S obzirom na to da je postalo učestalo objavljivanje neistinitih informacija o Šarić Darku, nastavljanjem takvog izveštavanja se samo nanosi šteta Šarić Darku i ometaju se krivični postupci koji se trenutno protiv njega vode a koji ponavljam, nemaju nikakve veze sa objavljenim informacijama u pomenutom tekstu. Šarić Darko se nerado obraća sudovima povodom učestalih kršenja njegovih prava objavljivanjem neistinitih informacija ali ukoliko bi se nastavilo dalje iznošenje ovakvih neistinitih informacija, biće prinuđen da tim povodom podnese tužbe nadležnim sudovima.“

U skladu sa čl. 83. Zakona o javnom informisanju i medijima, predlažemo da objavite ovaj odgovor na informaciju u kojem tvrdimo da su informacije koje su objavljene 09.7.2024. godine u online izdanju Novosti pod naslovom „UBIO SE KUM DARKA ŠARIĆA: IZVRŠIO SAMOUBISTVO PRILIKOM HAPŠENjA U BUDVI“– neistinite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆU JE SRBIJA NAJVAŽNIJA! Beker za Novosti: Novak najbolje igra kada igra za svoju naciju