OČUH IZ PAKLA ZLOSTAVLJAO I SVOG SINA? Pržio ruke i noge pastorku na ringli, tužilaštvo ispituje i ulogu majke u užasu

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 07. 2024. u 11:36

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom zlostavljanja petogodišnjeg dečaka na Čukarici. Kako se navodi u saopštenju, Drugo OJT je istog dana osumnjičenog I. A. (40), očuha dečaka, po protokolu zaključenim sa klinikom za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević", smestilo na kliniku radi veštačenja po krivičnoj prijavi koja je protiv njega podneta zbog krivičnog dela nasilje u porodici na štetu dečaka i nasilje u porodici na štetu vanbračne supruge A. I. (29).

ОЧУХ ИЗ ПАКЛА ЗЛОСТАВЉАО И СВОГ СИНА? Пржио руке и ноге пасторку на рингли, тужилаштво испитује и улогу мајке у ужасу

Foto: N. Skenderija/MUP

Rok u kojem je potrebno izveštačiti osumnjčenog iznosi 15 dana, sa mogućnošću produženja na još 15 dana, te će se nakon prijema psihijatrijske ekspretize, odnosno nakon utvrđivanja da li je osumnjičeni procesno sposoban, doneti odluka da li će biti saslušan ili ne.

Takođe, tada će biti podnet i predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu i biće sprovedena istraga, odnosno izvedene sve neophodne dokazne radnje.

- Maloletni je zbrinut na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", a postoje indicije da kod oštećenog postoje i ranije povrede kao posledica nasilja koje je pretrpeo, što će biti utvrđeno tokom istrage sudskomedicinskim veštačenjem - navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje, u zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog živeo je i maloletni M. A. (8), sin osumnjičenog, koji je od strane nadležnog Centra za socijalni rad, po prijavi predmetnog događaja, smešten u ustanovu socijalne zaštite, te kako na osnovu do sada prikupljenih podataka postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca, nadležnoj PS Čukarica biće naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosu na ovo dete, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Takođe, tužilaštvo utvrđuje i sve okolnosti vezane za ulogu i doprinos majke u nasilju koje je dečak (5) pretrpeo, odnosno da li je preduzela i koje mere kako bi isto sprečila, da li mu je omogućila adekvatnu medicinsku pomoć, a kako bi se donela odluka da li su se u njenim radnjama stekla obeležja i kog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako su preneli mediji, sumnja se da je i majka dečaka zadobila povrede.

BONUS VIDEO: "OSTAO SAM SA NjIM DOK POLICIJA NIJE STIGLA" Komšija trostrukog ubice iz Knjaževca za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)