uživoSUŽAVA SE KRUG OKO UBICE POLICAJCA IZ LOZNICE: Potraga proširena i u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku

V. Mitrić

18. 07. 2024. u 09:46 >> 20:42

U LOZNICI je opsadno stanje nakon što je noćas ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić (50).

СУЖАВА СЕ КРУГ ОКО УБИЦЕ ПОЛИЦАЈЦА ИЗ ЛОЗНИЦЕ: Потрага проширена и у Бањалуци, Бијељини и Зворнику

Foto: V.M. / S. Rudić

UHAPŠENI POMAGAČ UBICE POLICAJCA I SAM JE BEGUNAC

Z. R. (39) koji je uhapšen danas u Bijeljini zbog sumnje da je osumnjičenom za ubistvo policajca organizovao transport od Preševa do Loznice, kako se saznaje, kod sebe je prilikom hapšenja imao falsifikovana dokumenta na ime Marko Marković!

Više o tome pročitajte klikom OVDE

"BILO JE KAO U NEKOM HOROR FILMU": Pritekao u pomoć ranjenom policajcu, pa opisao šta se zaista dogodilo

Nakon ubistva policajaca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanje njegovog starijeg kolege Vjekoslava I. (50) među prvima u pomoć je pritekao meštanin ispred čije kuće se i dogodila pucnjava, a on je zatim opisao "da je sinoć delovalo kao da je u nekom horor film."

- Bili smo u kući kada je došlo do rafalne paljbe. Čuli smo mnogo hitaca, uplašili smo se, jer je u kući bila i naša ćerka - kaže potresnim glasom očevidac ispred čije kuće je došlo do vatrenog obračuna.

Više o tome pročitajte klikom OVDE

Kostrešević: Nastaljamo potragu i pretrese u Banajluci, Bijeljini i Zvorniku

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izjavio je da Policija Srpske nastavlja potragu i pretrese u Banjaluci, Bijeljini i Zvorniku, nakon što je danas uhapšeno lice koje je imalo ulogu u organizaciji transporta ubice policajca u Loznici i ranjavanja njegovog kolege.

Kostrešević je rekao da Policija Republike Srpske od noćas, kada se dogodilo ubistvo u Loznici, preduzima mere i radnje direktno u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Lišili smo danas slobode jedno lice u Bijeljini. Reč je o srpskom državljaninu koji je na međunarodnoj poternici. To lice je imalo ulogu u organizaciji transporta lica koji je izvršilac krivičnog dela ubistva", rekao je Kostrešević. On je istakao da policija dalje nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti koje su vezane za sami događaj i ulogu uhapšenog. "I dalje vršimo potragu, zajedno sa kolegama iz Srbije, na području Zvornika s ciljem pronalaska lica koje je izvršilo ubistvo - rekao je Kostrešević za Srnu.

U Loznici je noćas ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je drugi Vjekoslav Ilić (50) teško ranjen prilikom kontrole "mercedesa" tutinske registracije, u kojem su se nalazile dve osobe.

Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši policajca Nikolu Krsmanovića u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića u rame, nakon čega je pobegao. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije da postoje osnovane sumnje da je ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca teroristički napad koji dolazi od albanskih struktura sa Kosova i Metohije.

Dačić: Lažna izjava Artana Hajrizija, sve je unapred organizovano

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo?!

„Lice čija su dokumenta kod naše policije Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru danas u 11.55 časova da mu je prekjuče njegov brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta.

U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku?!

Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je reč o organizovanom aktu.

Nemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem?

Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne veruje”, izjavio je Dačić.

"NOVOSTI" OTKRIVAJU KOD KOGA JE ALBANAC UBICA KRENUO: Oni su jataci ubice policajca

 

Kako su "Novosti" ranije pisale, policija je za petama ubici lozničkog policajca.

U Bijeljini je danas lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Prema našim informacijama, taksista je u svojoj izjavi u policiji rekao da mu je Hajziri kazao kako se uputio u hotel koji drži izvesni Marko Marković. Taksista je trebalo da ga iz Tutina odveze do Trbušnice, kako bi ovaj mogao dalje da nastavi do Bijeljine gde su mu se nalazili jataci.

Kako "Novosti" saznaju, Hajziri je sinoć kontaktirao svog jataka iz Bijeljine koji je uhapšen u akciji policije Republike Srpske.

Podsetimo, osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Račansku ulicu u Bijeljini prethodno je blokirala policija, odnosno formiran je punkt na kojem se radi provera jednog vozila i lica.

ON JE SAUČESNIK UBICE POLICAJCA: Ministar policije otkrio ulogu Z. R.

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice od Preševa ka Loznici.

- U Bijeljini je po podne, u saradnji sa Policijom Republike Srpske, uhapšen Z. R. (1985), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici. Takođe, uhapšena je kao pomagač i njegova supruga I. R. u Mladenovcu - izjavio je Dačić.

Kako saznajemo, uhapšeni je kod sebe imao lažnu banjalučku ličnu kartu.

Foto: V.M.

 

Uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubicom policajca u Loznici

 

U Bijeljini je danas lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici, nezvanično saznaje BN TV.

Kako nezvanično saznaje BN TV, osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Račansku ulicu u Bijeljini prethodno je blokirala policija, odnosno formiran je punkt na kojem se radi provera jednog vozila i lica.

Uhapšena žena koja je pomogla ubici policajca

Kako "Novosti" saznaju kao pomagač u ubistvu policajca u Loznici uhapšena je I.R. iz Mladenovca koja je pomagala suprugu Z.R. (39) koji se sumnjiči da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici. Takođe, ranije je uhapšen i Z.R.

Sveće i cveće na mestu ubistva

Na mestu gde je ubijen policajac ostavljeno je cveće i upaljena sveća.

Foto: Printskrin/Instagram

Muk u kući ubijenog policajca

Majku Ljilu vest o smrti sina zatekla je u Švajcarskoj, gde joj živi ćerka. Otac Milenko je od Hitne pomoći jutros oko pet časova saznao za tragediju.Tužni otac je pod snaznim sedativima.

Foto: V. M.

Ministar Nenad Nešić izrazio saučešće

Povodom tragičnog događaja u Loznici, gde je u napadu život izgubio policajac Nikola Krsmanović, ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić je izrazio duboko saučešće porodici stradalog, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima Republike Srbije. 

- Ovaj tragični gubitak podseća nas na svakodnevne rizike i opasnosti sa kojima se suočavaju policajci dok obavljaju svoju dužnost zaštite građana i očuvanja javnog reda. Policajac Nikola Krsmanović je izgubio život štiteći zajednicu i zbog toga zaslužuje naše najveće poštovanje i zahvalnost - istakao je Nešić.

Ministar Nešić naglašava važnost međunarodne saradnje u oblasti bezbednosti, posebno između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kako bi se osigurala bezbednost svih građana. 

- U ovim teškim trenucima, stojimo uz naše srpske kolege i prijatelje, pružajući im podršku i solidarnost. Republika Srbija može računati na našu spremnost da zajednički radimo na prevenciji kriminala i zaštiti života i imovine naših građana - dodao je Nešić.

Od trenutka napada, Ministarstvo bezbednosti BiH je, zajedno sa svim relevantnim agencijama, uključeno kao pomoć u rasvetljavanju svih okolnosti ovog zločina. Ministar Nešić je sve vreme na vezi sa MUP-om Republike Srbije, pružajući svu moguću podršku u istrazi.

Ministar Nešić apeluje na nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se počinilac ovog strašnog zločina privede pravdi i odgovara za svoje postupke.

- Porodici preminulog policajca, kao i njegovim kolegama i prijateljima, izražavam najdublje saučešće i želim im snagu u ovim teškim trenucima. Imajući u vidu da je Nikola stradao od ruke nečoveka koji veliča Adolfa Hitlera i OVK, svojim heroizmom i žrtvom ušao je u večnost zajedno sa najvećim herojima srpskog naroda - zaključio je Nešić.

Stigla Žandarmerija

U Loznicu je stigla Žandarmerija, pripadnici Uprave kriminalističke policije, brojni specijalci.

Opsadno stanje u Loznici

Već u centru Lipničkog Šora, na magistrali Šabac—Loznica, saobraćaj do grada preusmerava se na sela Kozjak, Lipnica, Dobrić. Veliki broj policijski ekipa je na tom i drugim područjima.

Pored lokalne policije, tu su i njihove kolege iz drugih gradova, od Šapca do Beograda. Sve se kontroliše. Potraga za ubicom traje neprekidno. Sve se redom "češlja", istražuje, analizira.

Građani Loznice su u šoku nakon svega što se dogodilo.

Podsetimo, Hajziri Artan (33) je, nakon zaustavljanja od strane pogranične policije, izjavio da je krenuo kod prijatelja u Loznici, a nakon što su ga pripadnici MUP-a zamolili da im pokaže torbicu koju je nosio sa sobom, Albanac je otvorio vatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)