TERORISTIČKI AKT KOJI DOLAZI OD ALBANSKIH STRUKTURA SA KIM Dačić o ubistvu policajca: Ovo ne može biti slučajno

Милица Шкорић
Milica Škorić

18. 07. 2024. u 12:44

POSTOJE osnovane sumnje da je reč o terorističkom aktu, kaže ministar policije Ivica Dačić povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici. Navodi da postoji osnovana sumnja da napad dolazi sa KiM, od strane albanskih struktura. Ovo ne može biti slučajno, kaže Dačić.

ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ КОЈИ ДОЛАЗИ ОД АЛБАНСКИХ СТРУКТУРА СА КИМ Дачић о убиству полицајца: Ово не може бити случајно

Foto: Zoran Jovanović

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže za RTS povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici u noći između srede i četvrtka da je nesumnjivo da postoje osnovane sumnje da je reč o terorističkom napadu i aktu koji dolazi sa Kosova i Metohije od strane albanskih struktura.

- Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti - kaže Dačić.

Tokom rutinske kontrole vozila jedna osoba je prilikom izlaska pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobegao.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajrizi Artan (1991), koji je imao i nemačku ličnu kartu. Objavljena je i njegova fotografija.

Prethodno je potvrđeno da je Artan brat Fatona Hajrizija iz Srbice, zatvorenika koji je 6. jula pobegao iz zatvora u Smrekovnici kod Vučitrna.

- Utvrđujemo da li je to osoba čija smo dokumenta pronašli ili je u pitanju njegov brat - kaže Dačić.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Policija je uhapsila vozača automobila iz kojeg je pucano.

- Prilikom utvrđivanja identiteta ustanovili smo da je automobil vozio Mithat Hadžić iz Tutina, koji se bavio prevozom ljudi. Lice koje je pucalo je preuzeo u Preševu - kaže ministar policije.

Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Na terenu su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024