POLICIJSKI AKT ZAVRŠIO U RUKAMA ZVICERA: Zahtev Interpola Beograd da se proveri kretanje Belivuka i Miljkovića stigao do šefa kavačkog klana

Novosti online

23. 07. 2024. u 13:21

ZAHTEV kojim je beogradska kancelarija Interpola tražila od kolega iz Crne Gore da prikupe i dostave im podatke o kretanju i kontaktima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odmah je završio u rukama šefa zločinačkog kavačkog klana Radoja Zvicera.

ПОЛИЦИЈСКИ АКТ ЗАВРШИО У РУКАМА ЗВИЦЕРА: Захтев Интерпола Београд да се провери кретање Беливука и Миљковића стигао до шефа кавачког клана

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Foto TV Pink Printscreen

Službeni akt na kom je naznačeno "Samo za policijsku upotrebu", stigao je u Sektoru kriminalističke policije, odnosno njihovom Odseku za međunarodnu operativnu saradnju Interpol- Europol - Sirene, a 20. januara 2021. godine prosleđen je tadašnjem načelniku Odeljenja bezbednosti Kotor, sa jasnim naznakama što je potrebno, prenose Vijesti.

Tokom "putovanja" iz odseka u odsek završio je u rukama Zvicerovih saradnika, koji su mu ga i prosledili. To pokazuju prepiske sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL).

Uprava policije CG

Zvicer se tim dokumentom pohvalio saradnicima iz klana, prosleđujući im fotografisan policijski akt.

- Od strane NCB Interpola Beograd, Odsek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene je obavešten da nadležni policijski organi Srbije raspolažu saznanjima da su lica Belivuk Veljko i Miljković Marko, boravila na teritoriji Crne Gore i da su isti privedeni na informativni razgovor u OB Kotor. Takođe, navode da su izvršenim proverama utvrdili da su gore imenovani napustill Srbiju na GP Aerodrom Beograd dana 17.1. 2021.godine i ne postoji evidencija da su se isti vratili u Srbiju. U vezi sa navedenim, za potrebe NCB Interpola Beograd, s obzirom kako navode, da se radi o bezbednosno interesantnim licima, potrebno je dostaviti sve informacije koje posedujete o ovim licima, kao i razloge njihovog boravka u našoj zemilji,njihovim kontaktima u Crnoj Gori (posebno sa bezbednosno interesantnim licima), podatke o vozilima koje koriste u Crnoj Gori, razloge privođenja i sadržaj informativnog razgovora, kao i radnje koje su preduzete prema istima, kako bi blagovremeno obavestili gore navedeni NCB - piše u zahtevu koji je prosleđen kotorskoj policiji, ali i kavčanima.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U LOZNICI: Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!