NIKADA NIJE BIO MALTRETIRAN, ON JE OKRUTAN UBICA Bivši upravnik zatvor u kom je bio Hajrizi otkriva: Evo šta je radio u ćeliji

Novosti online

25. 07. 2024. u 14:07

ALBANSKI terorista Faton Hajrizi koji je 18. jula izrešetao sprskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, prvi put ubio je sa 15 godina ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova 2000. godine, i tada je završio u zatvoru u Dubravi, a bivši upravnik te ustanove, Sokol Zogaj, otkrio je kako se okoreli robijaš ponašao iza rešetaka.

НИКАДА НИЈЕ БИО МАЛТРЕТИРАН, ОН ЈЕ ОКРУТАН УБИЦА Бивши управник затвор у ком је био Хајризи открива: Ево шта је радио у ћелији

Foto: Printskrin

Zogaj je, kako se može videti na društvenim mrežama, objasnio da je Faton Hajrizi sa svega 15 godina došao u zatvor u kom je on radio kao upravnik. Nije izostavio ni da navede da je Faton Hajrizi završio srednju školu u ćeliji.

- Nakon što je Faton Hajrizi te godine ubio ruskog vojnika, kao maloletnik sa 15 godina došao je u zatvor Dubrava gde sam bio nadležni. Pošto se tada u zatvoru primereno ponašao, dozvoljeno mu je da iza rešetaka završi srednju školu. Mislim da je u pitanju bio neki zanat - ispričao je Zogaj i dodao:

- Tada nismo imali problema sa Fatonom Hajrizijem, iako je počinio takvo krivično delo. Bio je veoma komunikativan.

Bivši direktor zatvora osvrnuo se i na priče Fatona Hajrizija koji je ranije, u svojim intervjuima ispričao "da su ga u zatvoru mučili, maltretirali, da takav vid torture nije mogao da izdrži i da je to razlog zbog kog je toliko puta bežao iz zatvora."

- Faton Hajrizi u našem zatvoru nikada nije bio maltretiran - rekao je Zogaj, koji je zatim osvrnuo i na Hajrizijevo bekstvo 6. jula iz zatvora u Smrekonici uz komentar "da je trebalo da obezbeđenje zatvora bolje funkcioniše."

- Faton Hajrizi je ubica! Da nije bio toliko okrutan kriminalac ne bi ni završio u zatvoru. Odakle nam pravo da veličamo takvog čoveka koji je pobio toliko ljudi. I neka su ga tukli u zatvoru, brukao nas je - pisalo je u pojedinim komentarima ispod ove objave:

- Fatona su pustili i iz tog zatvora. Kao klinac se šepurio i niko mu ništa nije mogao. To je ranije moglo da se spreči.

Inače, da podsetimo, Faton Hajrizi likvidiran je 36 sati nakon ubistva srpskog policajca Nikole Krsamnovića i to na 12 kilometara od Lipničkog Šora u Loznici. Hajrizi je i tada ispalio devet hitaca u pripadnike MUP-a Srbije koji su ga opkolili prilikom hapšenja, na svu sreću niko od policajca tom prilikom nije povređen.

Jedan od opasnijih zatvorenika

Pa da podsetimo, bivši istražitelj teških zločina u takozvanoj kosovskoj policiji Mehdi Kožani o ovom teroristi rekao je da su nadležni morali biti upućeni u to koliko je ova osoba bila opasna, pogotovo što je više puta bežao iz zatvora i nizao krivična dela jednim za drugim.

- Faton Hajrizi je morao da bude pod kontrolom. Hajrizi je osuđen i služio je kaznu zatvora u Dubravi, zatim u Smrekonici. Međutim, nadležni su imali odgovornost, pogotovo što su svi osuđenici potencijalno begunci, svi sanjaju o bekstvu. Ja sam se suočio sa Hajrizijem, ne kao pojedinac, nego kao istražitelj kada sam istraživao njegovo bekstvo iz zatvora prvi put 2007. godine - započeo je priču bivši istražitelj za medije.

Kožani je naveo da je tadašnji opasni begunac opljačkao zlataru, naneo teške povrede vlasniku, ali i policiji, međutim, nakon toga, uspeli su da ga lociraju i uhapse. Pored njega, zajedno sa Hajrizijem, tada su se dali u bekstvo i drugi zatvorenici, s tim da je, kako otkriva Kožani, Hajrizi bio van svake priče sa drugim zatvorenicima.

- Grupa zatvorenika je tada pobegla zajedno sa Fatonom, ali grupa se razdvojila od njega, nisu imali zajednički cilj svakako, Faton je delovao posebno i jedino što je želeo to je sloboda, on je iz zatvora uspeo da pobegne za čitavih 12 minuta - objasnio je i dodao:

- Hajrizi je bio izuzetno opasan, nije oklevao da ubije ovdašnje policajce i građane. Poslednji put pre ovog slučaja kada je pobegao, te 2011. godine, učinio je u roku od 12 minuta.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U LOZNICI - Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!