EVO ČIJA JE KRV NAĐENA U AUTU KOJIM JE UDARENA DANKA: Poznati rezultati veštačenja, od nestanka prošla četiri meseca

Novosti online

25. 07. 2024. u 17:18

TRAGOVI krvi nađeni u službenom vozilu "Vodovoda" iz Bora pripadaju jednom od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić (2), potvrdio je advokat Milinko Jovanović, branilac optuženog Radoslava Dragijevića (73).

ЕВО ЧИЈА ЈЕ КРВ НАЂЕНА У АУТУ КОЈИМ ЈЕ УДАРЕНА ДАНКА: Познати резултати вештачења, од нестанка прошла четири месеца

Foto: Društvene mreže

Radoslav je, da podsetimo, osumnjičen da je pomagao sinu Dejanu Dragijeviću (50) iz sela Zlot da je posle ubistva pomagao sinu da sakrije telo devojčice, a osim Dejana za ubistvo male Danke osumnjičen je i Srđan Janković (50) iz sela Luka.

Nakon kontrole čak 17 automobila koji su kobnog 26. marta ušli u Banjsko polje, pregledano je detaljno i službeno vozilo radnika "Vodovoda" u kom su pronađeni tragovi krvi koji su poslati na analizu. Iako je postojala verovatnoća da je krv pripadala devojčici, analiza je pokazala nešto drugo.

Mnogo veštačenja

- Veliki broj veštačenja je odrađen, najpre one analize koje bi bile od velike koristi da se ovaj slučaj privede kraju. Međutim, ne postoje nikakva poklapanja, DNK devojčice nije nađen u vozilu kojim su je navodno udarili, a krv koja je nađena, pripada jednom od osumnjičenih - objasnio je advokat Jovanović.

Prema rečima advokata, istraga zasad stoji u mestu, a tužilaštvo ima rok malo više od dva meseca kako bi podiglo optužnicu s obzirom na to da je zakonski rok za podizanje optužnice šest meseci.

- Zasad nema pomaka, čekaju se dalji koraci tužilaštva, s obzirom na to da su obojica uhapšenih povukli priznanje da su ubili devojčicu i da nema adekvatnih dokaza, kao ni svedoka. Ukoliko tužilaštvo u tom roku ne podigne optužnicu, osumnjičeni se mogu naći na slobodi, međutim, zbog kompleksnosti slučaja, pretpostavljam da do toga neće doći - kaže Jovanović.

Podsetimo, Danki se 26. marta izgubio svaki trag nakon što je s majkom došla u Banjsko polje, a 4. aprila policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog "Vodovoda", zbog sumnje da su ubili dete i potom sakrili njeno telo. Oni su tada u policiji obojica priznali zločin, ali se kasnije pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru Srđan branio ćutanjem, dok je Dejan priznao da je golim rukama zadavio Danku. Međutim, posla niza ispitanih svedoka i odrađenog velikog broja veštačenja, obojica su tražila da dopune svoje iskaze.

Priznali, pa negirali

- Janković je prvobitno rekao da on niti je ubio devojčicu niti je ikada video u životu. Posle nepunih mesec dana, pred nadležnim tužilaštvom govorio je i Dragijević i tada je i on promenio svoj prvobitni iskaz i sada sasvim negirao zločin. Nije poznato zbog čega su oni najpre priznali, a zatim negirali delo.

Osumnjičeni po zakonu imaju pravo da se brane kako žele, čak i da ne govore istinu, a u ovom slučaju je teško oceniti da li su govorili istinu u policiji ili na dopunskom saslušanju - kaže izvor.

Inače, sada se čeka ostatak veštačenja. Iako je većina završena i zasad materijalnih dokaza nema, čeka se GPS veštačenja za 27, 28. i 29. mart, s obzirom na to da su dvojica osumnjičenih službeno vozilo kojim su navodno udarili devojčicu, koristila i ta tri dana. U istrazi je dosad ispitano 20 svedoka, a naš izvor podseća da niko od pomenutih svedoka kobnog dana nije video Dragijevića i Jankovića.

Dalibor Dragijević: Još se čeka obdukcioni nalaz

Zajedno sa Dejanom Dragijevićem, da posetimo, uhapšeni su i njegov otac Radoslav i brat Dalibor (40) koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u prostorijama PU Bor. Radoslav i Dejan su privedeni zbog sumnje da su pomagali Dejanu da posle zločina sakrije telo male Danke.

- Još nisam dobio obdukcioni nalaz Dalibora Dragijevića - dodao je advokat oca Dejana i Dalibora Dragijevića.

Četrdeset dana nakon smrti sina Dalibora preminula je i Daliborova majka Svetlana, a dva meseca nakon hapšenja iz pritvora je pušten Radoslav Dragijević.

BONUS VIDEO: POGREBNICI BETONIRAJU PLOČU NA ZLOTSKOM GROBLjU - Sahranjen brat osumnjičenog za ubistvo male Danke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi