BEŽAO OD OTMIČARA, PA PAO SA 27. SPRATA ZGRADE: Oteli muškarca, držali ga zatočenog, on pokušao da se spase i poginuo

Novosti online

29. 07. 2024. u 11:40

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za protivpravno lišenje slobode B. B. od 25. do 26. jula 2024. godine, koje su izvršili na svirep način, usled čega je B. B. istog dana preminuo, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

БЕЖАО ОД ОТМИЧАРА, ПА ПАО СА 27. СПРАТА ЗГРАДЕ: Отели мушкарца, држали га заточеног, он покушао да се спасе и погинуо

Foto: Novosti

Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo protivpravno lišenje slobode, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Osumnjičeni Boris A. saslušan je u VJT u Beogradu gde se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok su trojica osumnjičenih u bekstvu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

U odnosu na osumnjičene koji su u bekstvu, tužilaštvo je predložilo i raspisivanje poternice.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni zajednički, sa umišljajem protivpravno držali zatvorenog i ograničavali slobodu kretanja oštećenom B. B. od 25. do 26. jula 2024. godine, kojeg su tukli i zlostavljali, najpre u jednoj vikendici na Fruškoj gori, a potom i u jednom stanu na Konjarniku, gde su ga držali vezanog za radijator i tukli rukama i nogama u predelu glave i tela, a sve zbog dugova koje B. B. ima prema njima.

U jednom trenutku B. B. je uspeo da se oslobodi, a zatim je pokušao da pobegne iz stana, te je tom prilikom sa terase stana koji se nalazi na 27. spratu zgrade pao na betonsku površinu i preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su nakon toga, jedan po jedan, napustili ovaj stan, pokupivši za sobom smeće, pikavce od cigareta, plastične vezice i makaze koje su koristili prilikom protivpravnog lišenja slobode oštećenog.

U odnosu na smrt B. B., kako se sumnja, osumnjičeni su postupali iz nehata, odnosno bili su svesni da usled njihovih radnji može nastupiti smrt oštećenog, ali su olako držali da do toga neće doći, zaključuju iz Tužilaštva.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U LOZNICI: Mesto na kom je Albanac ubio srpskog policajca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)