PREKRATILI SEBI ŽIVOT I - ROBIJU: Posle počinjenih zločina, ruku na sebe digli Marko Nikolić, Vladimir i Mile Maksimović

N.B.

09. 08. 2024. u 11:56

SAMO dve nedelje kako je objavljeno da je Apelacioni sud u Kragujevcu, Vladimiru Maksimoviću (45), zbog ubistva supruge, doktorke Milene Milošević (35), preinačena kazna doživotne robije na 20 godina zatvora, njegovo beživotno telo pronađeno je pre dva dana u sobi u KPZ Kragujevac, u kojoj je bio smešten. Iz Uprave je saopšteno da je počinio samoubistvo vešanjem.

ПРЕКРАТИЛИ СЕБИ ЖИВОТ И - РОБИЈУ:  После почињених злочина, руку на себе дигли Марко Николић, Владимир и Миле Максимовић

Foto: Fejsbuk

On je, kako se navodi u optužnici, čekao da Milena zaspi, da bi joj zatim u glavu ispalio hitac iz revolvera. U kući su u tom trenutku bila i njihova deca. Metak ju je pogodio u "desnu zaglavičnu jamu", odnosno ispod desnog uha, i naneo joj izuzetno teške povrede. I pored truda celog lekarskog tima UKC Kragujevac i nekoliko operacija, ona je preminula posle šest dana.

Vladimir je nakon zločina seo u automobil i pobegao iz kuće, a Milenu su pronašli njegovi roditelji, koji žive u drugoj kući u istom dvorištu, i koje je probudio pucanj. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, a za Vladimirom je policija raspisala potragu. Uhapšen je istog dana, posle višečasovnih pregovora sa policijom. Tokom suđenja je, kako je ranije objavljeno, tvrdio da je upao u nervno rastrojstvo, jer je Milena planirala da odvede decu u Nemačku, gde je radila. Naveo je i da je bila budna i da je sedela i psovala ga, a da je pištolj koji je držao, praktično sam opalio. Međutim, sud je utvrdio da je nesrećna žena spavala u trenutku kada joj je pucao u glavu.

Ovo, inače, nije prvi slučaj da se neko protiv koga se vodio postupak zbog ubistva supruge, odluči na takav korak. Ruku na sebe u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u Beogradu, 30. decembra 2017. digao je i Marko Nikolić (43), i to mesec dana pošto je protiv njega Više tužilaštvo podiglo optužnicu zbog ubistva četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivše emotivne partnerke Maje Đorđević (38). Prema onome što je tada saopšteno, Nikolić je polomio ogledalo u ćeliji i oštricom stakla prerezao sebi grkljan. Odmah je prevezen u bolnicu, ali su povrede bile teške i on je posle nekoliko sati preminuo.Preživeo skok sa mosta

Preživeo skok sa mosta

NOVOSAĐANIN Nikola T. (55), kako se sumnja, ubio je 11. marta suprugu Gordanu T. (52), u porodičnoj kući u Ulici Diane Budisavljević, u naselju Klisa, da bi zatim skočio sa Temerinskog mosta u kanal Dunav - Tisa - Dunav, tako što je prethodno lancima za sebe zavezao betonski blok. Međutim, glava mu je, ipak, ostala iznad vode, pa je zahvaljujući ribočuvarskoj službi izvučen na obalu. Policajcima je pre skoka kazao da je usmrtio suprugu, a kada je patrola stigla na adresu koju im je dao, zatekli su Gordanino beživotno telo, na kojem su bile uočljive povrede po glavi. 

Prema onome što je utvrdila istraga, Nikolić je 12. jula 2017. imao zakazano viđanje sa sinom, a prema dogovoru, trebalo je da ga nakon toga dovede majci ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Dok je žena čekala, Nikolić je, tvrdi se, stigao i dete, koje je prethodno udavio, bacio ispred majke, a zatim i nožem nasrnuo na nju. Prema obdukcionom nalazu, naneo joj je više od 50 povreda. Tom prilikom, nožem je povredio i troje radnika Centra, koji su pokušali da ga obuzdaju.

Mile Maksimović (53), koji se teretio da je 22. jula 2022. u porodičnoj kući u Ulici cara Lazara u Futogu, nožem presudio supruzi Ivani Radulov (50), ubio se šest meseci kasnije u zatvoru na Klisi u Novom Sadu. Prema nezvaničnim informacijama, on se isekao žiletom, a njegovo telo su pronašli stražari. Interesantno je da je posle zločina pokušao da se ubije, tako što je, kako je tada objavljeno, pred policijom sebi prerezao vrat. Nakon toga je smešten u bolnicu, gde ga je čuvala policija.

Maksimović je, kako se sumnja, suprugu izbo nakon svađe, i to nožem u srce, vrat i bradu i ona je preminula na licu mesta. Prema rečima komšija, supružnici su se često svađali, ali ništa nije slutilo da će se sve tragično završiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!