SNIMCI SA KAMERA OTKRIVAJU KO JE UBIO MOMČILOVIĆA: Španska policija traga za osobom koja je u vili nedaleko od Marbelje usmrtila Beograđanina

Z. Uskoković - N. Bijelić

16. 08. 2024. u 16:19

ŠPANSKA policija i dalje traga za osobom koja je proteklog vikenda ispalila hitac i usmrtila Beograđanina Sašu Momčilovića (36), za kojim je, inače, Srbija bila raspisala crvenu Interpolovu poternicu.

СНИМЦИ СА КАМЕРА ОТКРИВАЈУ КО ЈЕ УБИО МОМЧИЛОВИЋА: Шпанска полиција трага за особом која је у вили недалеко од Марбеље усмртила Београђанина

Foto Shutterstock

On je nastradao na privatnoj zabavi u jednoj vili u gradiću Estepona, nedaleko od Marbelje, a istražuje se da li je hitac, koji ga je pogodio u leđa, ispaljen namerno u njega ili je Beograđanin slučajna žrtva.

Inspektori španske policije pokušavaju da na snimcima, poskidanim sa video-nadzora u bližoj okolini, otkriju šta se tačno dogodilo u noći između nedelje i ponedeljka. Telo Srbina, koje je pronađeno u lokvi krvi oko 9 časova ujutru, prebačeno je na obdukciju, a prvi nalazi govore da ga je metak pogodio u srce i da je na mestu bio mrtav.

Srpskoj policiji je Momčilović, kod kojeg su pronađena falsifikovana belgijska dokumenta, prema kojima je dve godine mlađi, poznat unazad godinama, počev od 2010. kada se sukobio sa njima. Prošle godine protiv njega je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu zbog sumnje da je deo kriminalne grupe Živka B., za koju postoje idicije da je jedna je od ispostava "Balkanskog kartela".

U međuvremenu, JTOK je podigao optužnicu, gde se, pored ostalog, navodi da su pripadnici ove kriminalne grupe krijumčarili drogu prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, posebno iz Ekvadora, do evropskih luka. Jedan od njihovih tovara, tačnije 324 kilograma kokaina, kako se tvrdi, zaplenjen je 2021. u Solunu. Ono što je interesantno jeste da je zaplenjena droga bila je označena sa CR 7, što su inicijali i broj na dresu proslavljenog Kristijana Ronalda!

"Robu" prebacili u dve ture

IZNAJMLjENIM kombijem, kokain je, prema tvrdnjama Tužilaštva, iz Luke u Solunu prebačen do štek stana u ovom gradu, u dve ture. Grčki inspektori su saznali za ovaj "tovar" i u januaru 2021. upali i zaplenili 280 paketa ove droge. Tada su uhapšena trojica muškarca, dok se četvrti spasao tako što je skočio sa sprata i pobegao. Kod sebe su imali falsifikovana albanska i hrvatska dokumenta. Ovu akciju grčka policija je odradila sa istražiteljima američke DEA (Agencija za borbu protiv narkotika).

Ovo se povezivalo sa činjenicom što se dobar deo pripadnika ove kriminalne grupe bavio svojevremeno fudbalom ili su bili bliski navijačima crveno-belih. Pored Živka B. i Momčilovića, koji je bio u bekstvu, JTOK je optužio i Aleksandra M., Nemanju P., Stefana Š., Miodraga S., Sašu S., kao i više nepoznatih osoba, da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Ministar srpske policije Ivica Dačić izjavio je da je Momčilovićeva uloga bila da organizuje utovar kokaina na brod, zatim da isprati tovar, potom i pretovar u evropskim lukama i dalju distribuciju po starom kontinentu. Dokazi su, kako je naveo, prikupljeni preko aplikacije "Skaj".

Kao jedna od bitnih karika u ovoj grupi, kada je reč o krijumčarenju narkotika do Grčke, označena je osoba koja je na "Skaju" koristila zaštićeno ime - "Mila". Nagađa se da je reč o ženskoj osobi, koja je zaposlena u solunskoj luci i čija je uloga bila da izvuče vredan tovar kokaina, koji je bio sakriven u šupljinama iza ogledala, u kontejneru sa 15 tona banana.

Poruke "drugova iz Španije"

ŠPANCI su srpskoj policiji nagovestili da, prema prvim nalazima istrage, Momčilovićeva smrt nema veze sa organizovanim kriminalom i trgovinom narkoticima. Nagađa se i da je na zabavi te noći u Esteponi, bilo još državljana Srbije, ali i Crne Gore. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od Beograđanina, a ima i onih, koji se potpisuju kao "drugovi iz Španije".

Navodno, "Mila" je sa optuženim Sašom S. ušla u luku, i fotografisala kontejner sa drogom, a fotografije su zatim poslali preko "Skaja". Grupa je, navodno, čekala da im "Mila" javi kada je pogodan trenutak da se istovari kokain. Droga je nekoliko dana bila u kontejneru, zbog promene smene, ali i vikenda.

"Mila" je uz pomoć šefa luke u Solunu, navodno, izvadila pakete sa kokainom iz kontejnera i fotografije "robe" poslala pripadnicima grupe, a zatim su, kako je "zabeleženo" na "Skaju" oni jedni drugima čestitali dobro obavljen "posao". Droga je, potom, spakovana u 14 velikih crnih torbi, sa po 20 pakovanja kokaina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra