UBIJEN VEHABIJA SENAD RAMOVIĆ BECAN: Pucao na pripadnike SAJ tokom hapšenja u Novom Pazaru

Novosti online

17. 08. 2024. u 23:23

VEHABIJA Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom u blizni divljeg prelaza kod administrativne linije sa KiM, na području Novog Pazara, potvrđeno je "Novostima".

УБИЈЕН ВЕХАБИЈА СЕНАД РАМОВИЋ БЕЦАН: Пуцао на припаднике САЈ током хапшења у Новом Пазару

Foto: Printskrin/Jutjub

Vehabiju je locirala BIA, a ubijen je u sukobu sa pripadnicima SAJ koji su postupili u skladu sa zakonom o policiji i ovlašćenjima.

Ime Senada Ramovića ponovo je postalo aktuelno posle subotnjeg terorističkog napada u Beogradu koji je samostrelom počinio vehabija Miloš Žujović, koji je po prelasku u islam uzeo ime Salahudin, kada je ispred izraelske ambasade strelom u vrat teško ranio pripadnika srpske Žandarmerije Miloša Jevremovića, koji ga je potom neutralisao vatrenim oružjem.

Podsećanja radi, Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara. Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika, koji su svi tada označeni kao pripadnici vehabijskog pokreta.

Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO