NOVOSTI OTKRIVAJU: Evo kako je otkriven opasni vehabija iz Novog Pazara

Novosti online

18. 08. 2024. u 09:37

EKSTERMNI vehabija Senad Ramović Becan koji je u noći između subote i nedelje ubijen u selu Hotkovo bio je veoma teška meta za naše snage bezbednosti jer nije koristio moderna sredstva komunikacije - saznaju Novosti.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Ево како је откривен опасни вехабија из Новог Пазара

Foto: Printskrin/RTS

Prema našim informacijama, ovaj islamski fanatik otkriven je tako što je operativce BIA do mesta gde se skrivao odveo jedan od njegovog najbližih saradnika koji ga je posećivao na teško pristupačnom terenu blizu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i koji mu je bio logistička podrška. Inače, Ramović se krio u kući svoga zeta  Aldina Birčozlića zvanog Biše, lokalnog kriminalca koji trenutno služi kaznu zatvora u Nišu.

Likvidacijom Becana eliminisana je velika bezbednosna pretnja u Raškoj oblasti, jer je on bio čovek koji je godinama širio virus ekstremizma. Pod njegovim uticajem bio je Miloš Žujović koji je nedavno teško ranio srpskog specijalca koji te obezbeđivao zgradu ambasade Izraela. U njegovoj mreži bio je i Lazar Berber koji je takođe prešao u islam i koji je nedavno uhapšen u Somboru zbog sumnje da je pripremao terorističke napade na teritoriji Srbije. Paradoksalno, zbog smrti Ramovića odahnuće mnogi muslimani u Novom Pazaru i okolini, jer su bili pod pritiskom radikalnog vehabije, mnogo više i od tamošnjeg pravoslavnog stanovništva. 

Prema saznanjima "Novosti", obdukcija njegovog tela obavljena je u ranim jutarnjim časovima. Sahrana Ramovića obavljena je jutros u selu gde se dogodio vatreni obračun sa našim snagama bezbednosti. On je pokopan u krugu najbliže porodice. Podsetimo, akciju lišavanja slobode ovog ekstremiste vodili su BIA, MUP i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!