PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVA "ŠKALJARACA" U ATINI I NA KRFU: Belivuk, Šarić, Zvicer i još 17 "kavčana" optuženi za četiri likvidacije

Tanjug

22. 08. 2024. u 14:28

JAVNO tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv organizovane kriminalne grupe Radoja Zvicera, Veljka Belivuka i Darka Šarića za ubistva četvorice pripadnika tzv. škaljarskog klana u Grčkoj.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВА ШКАЉАРАЦА У АТИНИ И НА КРФУ: Беливук, Шарић, Звицер и још 17 кавчана оптужени за четири ликвидације

V.N.

Optužnicom su obuhvaćeni Veljko Belivuk, Darko Šarić, Milovan Zdravković, Ratko Živković, Stefan Andrejić, Dragan Tomić, Marko Petković, Vladimir Mandić, Slobodan Vujačić, Nataša Dedić, Blagoje Gašić, Nebojša Janković, Vladimir Vojnović, Dušan Jovanović, Rade Stojićević, Filip Knežević, Milinko Brašnjović, Marko Stanković i Miloš Jevrić koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i dva krivična dela teško ubistvo.

Kako je precizirano u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, reč je o ubistvima izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gde su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i ubistvima na Krfu 23. jula 2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić.

Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić, kao i Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih dela vodi postupak u Grčkoj.

Za sedam optuženih predloženo je suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću, dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ SUDA: Evo šta se dešava na suđenju Urošu Blažiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!