ZAVRŠENA VEŠTAČENJA SVIH KAMERA: Kompletirana istraga u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora

S. M. JOVANOVIĆ

11. 09. 2024. u 12:23

U ZAJEČARSKO Više javno tužilaštvo stigli su i poslednji rezultati veštačenja nadzornih kamera, čija je detaljna analiza nedavno naložena kako bi se u potpunosti kompletirao predmet dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora, i za čije su ubistvo osumnjičeni Srđan Janković (50) iz Luke i njegov kolege iz "Vodovoda" Dejan Dragijević (50), iz Zlota.

ЗАВРШЕНА ВЕШТАЧЕЊА СВИХ КАМЕРА: Комплетирана истрага у случају нестанка двогодишње Данке Илић из Бора

Foto: Katarina Mitrović/ Privatna arhiva

Detaljno su veštačene dve kamere iz Banjskog polja sa kuća u blizini mesta gde je devojčica poslednji put viđena, u dvorištu svog dede po majci, ali i kamera sa zgrade u takozvanim čačanskim soliterima u Boru u kojem živi porodica devojčice. Analize su pokazale sve ono što se tokom istrage više puta čulo. Kamera u Boru evidentirala je trenutak kada je Ivana Ilić sa ćerkom Dankom i sinom izašla iz stana i krenula za Banjsko polje, a njeno kretanje zabeležile su tog 26. marta i druge kamere u ovom borskom prigradskom naselju.

Iako su kamere potvrdile prisustvo i drugih vozila, ona nisu dovedena u vezu sa nestankom devojčice. Analiza i veštačenje GPS uređaja službenog vozila "fijat panda" borskog "Vodovoda", koje su koristili osumnjičeni Dragijević i Janković, potvrdile su da su kobnog dana, u vreme nestanka devojčice, boravili ispred pojate u čijem se dvorištu Danka igrala sa bratom. Zabeležen je i trenutak njihovog boravka na deponiji na Starobanjskom putu, gde su se zaustavili.

Dragijeviću i Jankoviću šestomesečni pritvor ističe početkom oktobra i ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu.
Ipak, iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru navode da će nastojati da optužnicu podignu pre tog roka.

Iako je traženo širom Banjskog polja, u okolini Bora, Luki, Zlotu i Sumrakovcu, telo devojčice još nije nađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU