RODITELJIMA DEČAKA UBICE PRETI 12 GODINA ZATVORA: Na teret im se stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti

J. ĆOSIN

12. 09. 2024. u 21:11

RODITELjIMA Mihajla M. (14) iz Niške Banje, koji je 5. oktobra prošle godine sa 37 uboda nožem u porodičnoj kući ubio svog školskog druga Andreja Simića (13), preti 12 godina zatvora, pošto im se, nakon istražnih radnji koje je sprovelo Osnovno tužilaštvo u Nišu, sada na teret stavlja da su u saizvršilaštvu počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, a ne zlostavljanje i zanemarivanje deteta za šta su prvo bili osumnjičeni.

РОДИТЕЉИМА ДЕЧАКА УБИЦЕ ПРЕТИ 12 ГОДИНА ЗАТВОРА: На терет им се ставља тешко дело против опште сигурности

Foto: J.Ćosin

Iz Osnovnog tužilaštva je saopšteno da su nakon prikupljanja dokaza, a zbog mogućnosti da su se u njihovim radnjama stekla obeležja drugog krivičnog dela, predmet uputili na uvid niškom Višem tužilaštvu, koje je sada protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su počinili teže krivično delo.

- Više javno tužilaštvo aktivno preduzima mere i radnje u cilju rasvetljavanja spornih činjenica predmetnog krivično-pravnog događaja o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena - saopšteno je iz Tužilaštva.

Dečak, koji je osumnjičen da je izvršio zločin, odmah je upućen na veštačenje u Beograd, u psihijatrijsku ustanovu nadležnu za postupanje prema maloletnicima, gde je smešten i Kosta K. (14), koji je u maju prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Foto: Društvene mreže

Pošto su obojica ubistva počinila sa 13 godina, oni su prema našem zakonu krivično neodgovorni, odnosno, ne može im se suditi.

Andrejevo telo pronašli su oko 11 časova lekari Hitne pomoći na tavanu porodične kuće Mihajla M. u Ulici Mojsija Mihajlovića Tošketa, pošto su prethodno pozvani na intervenciju. Komšije su, kako je tada objavljeno, ispričale da je Mihajlo istrčao na ulicu i da je pao na oko 50 metara od kuće, a da je njegova baba tražila pomoć, govoreći: "Jedan je sigurno mrtav". Tada su pozvane policija i Hitna pomoć, čiji su zaposleni na tavanu zatekli stravičan prizor.

Povrede koje je maleni Andrej zadobio, obducenti su opisali na 16 strana zapisnika, konstatujući da je usmrćen na krajnje svirep i monstruozan način.

Sigurno je bilo smišljeno

MIĆA i Sanja Simić, roditelji ubijenog Andreja, svojevremeno su za "Novosti" izjavili da je njihov sin tog 5. oktobra umesto da sačeka da dođe vreme za školu, pošto je završio domaći, otrčao kod M. M., gde je trebalo da dođu još dvojica dečaka, ali na kraju nisu.

foto: J. Ć.

- U jednom trenutku, otišli su na sprat i desilo se šta se desilo. Ja sam gotovo siguran da je ovo bilo smišljeno i da je Andrej namamljen da dođe kod Mihajla i onda je on bukvalno uradio to što je uradio - ispričao je Mića Simić.

BONUS VIDEO:

SNIMCI SA LICA MESTA: Ovo je kuća u kojoj je majka ubila ćerku u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU PREVARU ATP-a! Nisu ni sanjali da će ovo da se desi