JAKE EKSPLOZIJE U PETROHEMIJI: Drama u Pančevu, građani uplašeni izleteli iz svojih kuća

Novosti online

26. 10. 2020. u 22:14

VEČERAS nešto posle 21 sat Pančevom je odjeknula snažna eksplozija iz pravca južne industrijske zone.

ЈАКЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ПЕТРОХЕМИЈИ: Драма у Панчеву, грађани уплашени излетели из својих кућа

Foto: Zoran Jovanović

Meštani naselja Vojlovica izašli su uplašeni iz svojih kuća, a iz pravca Petrohemije čule su se dve jake eksplozije, a prema tvrdnjama pojedinih očevidaca video se i plamen.

Kako saznaju mediji u pitanju je "dekompozicija u PENG-u", pogonu Petrohemije, koja nije imala nikakve posledice.

Zapravo je to procedura kojom se reguliše pritisak, a mi to čujemo kao eksploziju.

OGLASILA SE I PETROHEMIJA PANČEVO

Prilikom starta reakcije u fabrici PENG, oko 21.05 došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine, saopšteno je iz HIP Petrohemije.

Kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na izduvnoj cevi reaktora. S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine. U odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici PENG, u HIP-Petrohemiji, je izuzetno mali i u proseku iznosi jedna do dve godišnje.

Zaposleni u HIP-Petrohemiji odreagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremene obaveštene. Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno i ostali proizvodni pogoni rade po ustaljenom režimu, a uskoro se očekuje normalizacija proizvodnje u fabrici PENG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!