OSUMNJIČENI SILOVATELJ UZ KAUCIJU NA SLOBODI: Osnovni sud u Modriči odbio predlog za jednomesečni pritvor

O. M.

25. 12. 2020. u 12:15

OSNOVNI sud u Modriči odbio je predlog za određivanjem jednomesečnog pritvora Z. F. (24) iz Vukosavlja, osumnjičenom za silovanje 18-godišnjakinje iz Šamca, i odredio mu meru jemsta od 10.000 maraka.

ОСУМЊИЧЕНИ СИЛОВАТЕЉ УЗ КАУЦИЈУ НА СЛОБОДИ: Основни суд у Модричи одбио предлог за једномесечни притвор

Foto: Pravosuđe.ba

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju navode da je pritvor predložen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, s obzirom na to da Z. F. živi i radi u inostranstvu sa izdatom radnom dozvolom. U Tužilaštvu su smatrali da bi puštanjem na slobodu mogao napustiti BiH, čime bi postao nedostupan pravosudnim organima. Međutim, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Modriči ocenio je da nema osnova za pritvaranje Z. F. i kao alternativna mera određeno je jemstvo od 10.000 KM.

U Tužilaštvu navode da se osumnjičenom Z. F. na teret stavlja da je 20. decembra oko 17.10 časova svojim vozilom dovezao 18-godišnju žrtvu na benzinsku pumpu u okolini Šamca, u sklopu koje se nalaze prenoćišta.

- Upotrebom sile žrtvu je prinudio na obljubu i tri puta je silovao - navode u OJT Doboj.

Devojka je silovanje prijavila 21. decembra Policijskoj stanici u Šamcu, navodeći i identitet napadača kojeg je ubrzo pronašla i uhapsila policija iz Modriče. Kako saznajemo radi se o mladiću koji živi i radi u Nemačkoj i povremeno dolazi u BiH. Njih dvoje su se poznavali iz viđenja. Međutim, zadnjih šest meseci su često komunicirali preko društvenih mreža. U tim kontaktima dogovorili su sastanak kada on dođe u BiH. Osumnjičeni je nakon toga devojku odvezao do benzinske pumpe. Prvi rezultati istrage ukazuju da devojka nije pristala da s njim ima seksualni odnos, već da je na to bila prisiljena.

- On je tu iznajmio sobu i uspeo da je namami unutra tako što je od nje uzeo mobilni telefon. Potom ju je pod pretnjom uveo u sobu i silovao, da bi se nakon svega odvezao Audijem, nemačkih registarskih oznaka - navodi izvor blizak istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!