ZBOG SUMNJE DA JE MUČIO DEVOJKU: Tužilaštvo traži godinu dana zatvora za Miladina Kovačevića!

N. B.

25. 12. 2020. u 12:16

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nadležnom sudu optužni predlog protiv Miladina Kovačevića (33), zbog sumnje da je zlostavljao i mučio svoju devojku Tinu T., a na teret mu se stavlja i ugrožavanje sigurnosti.

ЗБОГ СУМЊЕ ДА ЈЕ МУЧИО ДЕВОЈКУ: Тужилаштво тражи годину дана затвора за Миладина Ковачевића!

Foto: AP Photo/Darko Vojinović

Tužilaštvo je sudu predložilo da nekadašnjem košarkašu izrekne jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora, kao i meru bezbednosti zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenom.

Devojka je Kovačevića prijavila 16. septembra, tvrdeći da ju je zlostavljao u stanu u Hercegovačkoj ulici. Dva dana kasnije, on je priveden i zadržan u policiji, da bi 19. septembra bio saslušan u tužilaštvu. Tada je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, detaljno je opisao kako se Tina ponašala i šta se sve događalo. Prema njegovim rečima, ona je kritične večeri došla kod njega, lupala i molila da je pusti u stan, a pošto to nije hteo da učini, ona je krenula da grebe ulazna vrata. Kada je otvorio, počeli su da se raspravljaju, a Tina ga je nekoliko puta udarila torbicom i gađala mobilnim telefonom.

- Uhvatio me je za kosu, oborio na pod i vukao po hodniku zgrade od ulaznih vrata stana do lifta, sve vreme mi preteći - tvrdila je Tina na saslušanju. - U jednom momentu mi je udario šamar, a zatim i pesnicom po glavi. Tada me je naglo pustio, pa sam glavom udarila o pod. Tom prilikom zadobila sam povrede, ali sam kod lekara otišla posle dva dana, jer mi je bilo sve lošije.

Kao svedok saslušana je i njena sestra Tamara, koja je ispričala da je Tina došla uplakana i uznemirena, govoreći joj da ju je Miladin pretukao. Molila ju je da ništa ne prijavljuje policiji, ali je ova nije poslušala.

SUD NIJE PRIHVATIO PRITVOR

TUŽILAŠTVO je nakon saslušanja u istrazi, predložilo sudu da odredi pritvor Kovačeviću, što nije prihvaćeno. Samo mu je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima. Inače, on je pre deset godina, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, pred Prvim sudom osuđen na dve godine i tri meseca zatvora, zbog prebijanja studenta Brajana Štajnhauera u Americi.

Kovačevićev branilac, advokat Ivan Gvozdenac kazao je da će njegov klijent na suđenju dokazati da nije kriv.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!