PLAVUŠU I BRINETU TRAŽI INTERPOL: Na listi najtraženih Srba i bivša misica, zločini koje su počinile su šokantni! (FOTO)

Novosti online

27. 04. 2021. u 21:07

MEĐU 28 najtraženijih Srba nalaze se i dve žene.

ПЛАВУШУ И БРИНЕТУ ТРАЖИ ИНТЕРПОЛ: На листи најтражених Срба и бивша мисица, злочини које су починиле су шокантни! (ФОТО)

Foto: Interpol

Na crvenoj poternici Interpola ostale se Slobodanka Boba Tošić i Višnja Aćimović, a nekada je broj žena begunaca bio daleko veći.

Slobodanka Boba Tošić (35), nekadašnja misica BiH, Plejboj zečica i učesnica rijalitija prva je na listi. Ona je na poternici zbog pomaganja Darku Elezu u pokušaju ubistva kuma Đorđa Ždrala. Ona je tog aprila 2006. godina namamila žrtvu na mesto gde su u zasedi čekali, kako se tada sumnjalo, Darko Elez i Branimir Minić.

Misica je kasnije pred sudom u Bosni i Hercegovini osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva, ali i zbog pripadnosti organizovanoj kriminalnoj grupi, dok je Darko Elez sa ostalim osumnjičenima oslobođen optužbi u Srbiji. Tako je, na kraju, misica ostala jedina osuđena u ovom predmetu.

Foto: Interpol

Slobodanka Boba Tošić

Višnja Aćimović (49), poznatija po nadimku Beba, je druga žena na poternici. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je protiv nje podiglo optužnicu zbog streljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine. Aćimovićeva je saslušana u Beogradu. Tada je izjavila da nema poverenja u Tužilaštvo BiH i da se neće odazvati pozivu na suđenje.

- Svesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično je učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici - naveo je tada potparol Tužilaštva BiH.

Foto: Interpol

Višnja Aćimović Beba

Pucanjem iz vatrenog oružja, kako navodi optužnica, streljala je žrtve, a njihova tela su ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!